eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Nagy bejelentés a Spotify-tól, ámulhatnak egyes előfizetők

A YouTube videomegosztó platformnak készül konkurenciát támasztani a Spotify internetes zenestreaming vállalat. A cég szerdai bejelentése szerint egyelőre tesztjelleggel teljes hosszúságú zenei videoklip-szolgálatást indít prémium előfizetői számára.

Az egyelőre kísérleti szolgáltatás szerdától válik elérhetővé a Spotify-előfizetők számára az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Svédországban, Brazíliában, Kolumbiában, a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Kenyában.

A videostreaming szolgáltatással a Spotify a piacot uraló Apple Music szolgáltatásával és az Alphabet YouTube platformjával kívánja felvenni a versenyt.

A videostreaming szolgáltatás bétatesztje "korlátozott zenei videokatalógust tartalmaz majd, köztük olyan nemzetközileg ismert előadók slágereit, mint Ed Sheeran, illetve olyan helyi kedvenceket, mint Aluna" - írja közleményében a svéd cég.

A Spotify célja egymilliárdos felhasználói közösség kiépítése 2030-ra. Több felhasználó megnyerése érdekében ezért podcastokkal és hangoskönyvekkel is bővítette kínálatát. Tavaly márciusban pedig elindította az előadók számára a 30 másodpercnél rövidebb videók feltöltését lehetővé tévő Clips szolgáltatását is.

A februárban tett előrejelzése szerint az idei első negyedévben a Spotify prémium előfizetőinek száma eléri a 239 milliót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×