eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Spar 100., zuglói franchise üzletének táblája az Ungvár utcában 2016. szeptember 7-én, a boltnyitás előtt.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Beépül a legcsúnyább szentendrei foghíj

Új áruház épül a 2021-ben a HÉV végállomásnál leégett szupermarket helyén.

A Spar 3,6 milliárd forintos beruházással új áruházat épít Szentendrén. A szupermarket, amelynek alapkövét kedden tették le, várhatóan 2025 első negyedévében nyílik meg.

Az eseményen Vitályos Eszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára köszöntőjében elmondta: a Spar mostani beruházásával már 11,6 milliárd forint fölé emelkedik az az összeg, amely az elmúlt évek során Szentendrére érkezett, ebből több mint 8 milliárd forint kormányzati fejlesztési támogatás volt. Kitért arra, hogy Szentendre kapuja, a HÉV-végállomás és környezete megújításának egyik fontos lépése a kormány közlekedésiinfrastruktúra-fejlesztésével összhangban álló H5-ös szentendrei HÉV vonalának fejlesztése, amelyet továbbra is prioritásként kezel az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Fülöp Zsolt polgármester felidézte, hogy 2021 áprilisában leégett a HÉV-végállomásnál a Spar-üzlet. Megfogalmazása szerint ez a katasztrófa egyúttal lehetőséget is teremtett, hiszen a város vezetésének régóta szándéka volt, hogy az 1970-es években épült HÉV-állomás környékét megújítsa, és korszerű közlekedési, kereskedelmi csomópontot alakítsanak ki. Hangsúlyozta: bízik abban, hogy az alapkőletétel új kiindulópontot jelent a város életében, és

"az önkormányzat, az állam, a magántőke közös együttműködésével Szentendre valóban megújul".

Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. elnök-ügyvezető igazgatója köszöntőjében beszélt arról, hogy a cég fejlesztési stratégiája szerint minden évben jelentős forrásokat fordít meglévő áruházai felújítására.

Az MTI tájékoztatására elmondta, hogy az idén a meglévő áruházak felújítása áll a fókuszban, de Békés vármegyében két új beruházást terveznek. Fejlesztésekre évente 70-80 millió eurót fordítanak, így várhatóan az idén is - közölte. A vállalatcsoport Magyarországon 641 üzletet működtet, ezek kétharmada saját üzemeltetésben van.

Szentendre, 2024. február 20.
Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. elnök-ügyvezető igazgatója, Vitályos Eszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Fülöp Zsolt polgármester (b-j) a Spar új szentendrei szupermarketének alapkőletételén 2024. február 20-án. A 3,6 milliárd forintos beruházással épülő új szupermarket várhatóan 2025 első negyedévében nyílik meg.
MTI/Szigetváry Zsolt
Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. elnök-ügyvezető igazgatója, Vitályos Eszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Fülöp Zsolt polgármester (b-j) a Spar új szentendrei szupermarketének alapkőletételén. A 3,6 milliárd forintos beruházással épülő új szupermarket várhatóan 2025 első negyedévében nyílik meg. MTI/Szigetváry Zsolt

Egyharmadát pedig franchise partnerek működtetik, több mint 20 franchise partnerrel nyitnak az idén. Üzletekben és a logisztikai egységekben több mint 16 ezer munkavállalót foglalkoztat a Spar. Maczelka Márk, a társaság kommunikációs vezetője az eseményen ismertette, hogy a cég az elmúlt 33 évben több mint 1 milliárd eurót fektetetett be a magyar piacon. Közlése szerint az élelmiszer termékterületen 90 százalék feletti arányban magyar beszerzési forrásokkal dolgoznak. A szentendrei beruházás keretében egy több mint 4000 négyzetméteres épület készül el, a földszinti szupermarket alapterülete meghaladja a 2000 négyzetmétert. Emellett mélygarázs és nyitott parkoló is létesül. Az új üzlet 42 embernek ad majd munkát.

A beruházás érinti az új áruház környezetét is, ahol megújul és kibővül a jelenlegi közterületi parkoló, ezen felül sétány épül a HÉV-végállomás irányába, megújulnak a zöld felületek, és egy parkot is kialakítanak.

A nyilvánosan elérhető beszámoló szerint a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2022-ben 766 milliárd forint volt a 2021. évi 663 milliárd forint után. Az adózott eredmény 2022-ben mínusz 13,14 milliárd forint volt, egy évvel korábban 5,3 milliárd forint.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×