eur:
389.93
usd:
356.77
bux:
72592.27
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszél a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, valamint a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete közötti együttműködési megállapodás aláírásán a minisztériumban 2023. november 10-én. A megállapodás célja, hogy tovább erősítse a hazai logisztikai és közúti fuvarozói ágazatot, különös tekintettel annak nemzetgazdaságban betöltött szerepére.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Nemzetgazdasági Minisztérium: 0 százalékos lesz a garancia díj a Széchenyi Kártya Program MAX+ esetében

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, a gazdasági növekedés helyreállításának támogatása érdekében arra utasította a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-t, hogy érdemben csökkentse kezességvállalási díjait.

Ennek megfelelően a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. - összhangban a kormány gazdaságösztönzési céljaival- január 22-től, azaz a mai naptól kezdődően, jelentősen csökkenti kezességvállalási díjait.

A díjcsökkentés eredményeképpen a gazdaságfejlesztési szempontból egyik legfontosabb Széchenyi Kártya Program MAX+ esetében, a beruházási hitelek körében 0%-ra mérséklődhet az ügyfél által fizetendő garanciadíj, amely jelentős segítséget jelent a vállalkozásoknak.

A döntés az SZKP MAX+ folyó- és likviditási hitelek esetében pedig azt jelenti, hogy a garanciadíjak a felére csökkennek a magyarországi kis és középvállalkozások számára.

Ez összeségében azt jelenti, hogy a Széchenyi Kártya Programon belül a hitelköltségek, akár 30 bázisponttal is csökkenhetnek.

A kezességi díjak csökkenésével kapcsolatos részletes információk a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. honlapján érhetők el, ezzel összefüggésben pedig a Széchenyi Kártya Programot érintő változások pedig a KAVOSZ felületein találhatók meg.

A kezességvállalási díjak csökkentése hozzájárul, hogy a hazai vállalkozások többet ruházzanak be, amely a kkv szektor megerősödésén túlmutatóan egyaránt hozzájárul a versenyképesség növeléséhez és a gazdasági növekedés helyreállításához. A Kormány célja, hogy az infláció tavalyi sikeres visszaszorítását követően 2024-ben helyreállítsa a gazdasági növekedést és újra dinamikusan, 4% körüli mértékben bővüljön a gazdaság.

Címlapról ajánljuk
Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.

Litkey Farkas a Kékszalagról: ilyen időjárással még nem találkoztam, nem tudom, mi lesz

Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 13-szoros győztes Litkey Farkas dobogós helyezéssel lenne elégedett, de szerinte legalább hat hajó a győzelemre is esélyes.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Javítani próbálnak a tőzsdék

Javítani próbálnak a tőzsdék

Jelentős esést szenvedtek el tegnap az amerikai tőzsdék, egyrészt folytatódott a nagy tech részvények felől a piac lemaradóbb részei felé történő rotáció, másrészt pedig csúnyán beleadtak a chipgyártók részvényeibe, miután arról szólóan jelentek meg hírek, hogy az Egyesült Államok szigorítaná az exportkorlátozásokat ezen termékek esetében. Ezek után az ázsiai tőzsdéken szintén jelentős esést lehetett megfigyelni, főleg a chipgyártáshoz kapcsolódó papírok esetében, ami pedig Európát illeti, itt már hangulatjavulás látszik a globális képhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×