eur:
395.14
usd:
364.29
bux:
65632.53
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Epiteszforum.hu,

Megvan a zöld jelzés, ez lesz a Balaton-parton a Club Aliga helyén

Feldarabolták a beruházást, így már haladhat előre. A magasparti hotel nem épül meg.

Nagy tiltakozást is kiváltó gigaberuházás zajlik a Balaton partján a Club Aliga területén, a protestálók hatására azonban egy magasparti luxushotel már "elesett". A kikötőépület viszont nem, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal közlése szerint megkapta az építési engedélyt a kikötőépület a kiemelt beruházás ("Aliga Liget") részeként.

A terveket egy bő éve jóváhagyták már, 2022-ben pedig be is adták, hétfőn kapott zöld jelzést a megépítés – derül ki az Építészfórum összefoglalójából.

Legutóbb tavaly nyáron érkezett hír arról a beruházás kapcsán, hogy visszavonták a rá tavasszal kiadott környezetvédelmi engedélyt. Ezután, ősszel a Bayer Property Zrt. egy módosított, három ütemben tervezett fejlesztési koncepciót vázolt fel, miután a Club Aliga új tulajdonosai a helyi önkormányzattal folytattak egyeztetést. Az ekkor bemutatott elképzelések között a kikötő rekonstrukciója, strandfejlesztés, lakóingatlanok építése és egy főtér (agora) létrehozása szerepelt.

A lakosság részéről megfogalmazott igényt, a parthoz való lejutás lehetőségét a beruházó a jövőben is biztosítja.

Az Aliga Liget teljes, 47 hektáros területére vonatkozó beruházás értéke meghaladja a százmilliárd forintot, ebből a fejlesztő közel tízmilliárd forint értékű "közcélú infrastrukturális fejlesztést" is tervez megvalósítani.

A jövőre vonatkozóan azt írták, hogy a beruházó elvégzi a kikötő "régen várt átépítését és bővítését", korszerűsíti a strandot, és lakó-, illetve üdülőingatlanokat épít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×