INFORÁDIÓ
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz

club aliga

kikötő

balatonaliga

Megvan a zöld jelzés, ez lesz a Balaton-parton a Club Aliga helyén

Megvan a zöld jelzés, ez lesz a Balaton-parton a Club Aliga helyén

Infostart

Feldarabolták a beruházást, így már haladhat előre. A magasparti hotel nem épül meg.

Nagy tiltakozást is kiváltó gigaberuházás zajlik a Balaton partján a Club Aliga területén, a protestálók hatására azonban egy magasparti luxushotel már "elesett". A kikötőépület viszont nem, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal közlése szerint megkapta az építési engedélyt a kikötőépület a kiemelt beruházás ("Aliga Liget") részeként.

A terveket egy bő éve jóváhagyták már, 2022-ben pedig be is adták, hétfőn kapott zöld jelzést a megépítés – derül ki az Építészfórum összefoglalójából.

Legutóbb tavaly nyáron érkezett hír arról a beruházás kapcsán, hogy visszavonták a rá tavasszal kiadott környezetvédelmi engedélyt. Ezután, ősszel a Bayer Property Zrt. egy módosított, három ütemben tervezett fejlesztési koncepciót vázolt fel, miután a Club Aliga új tulajdonosai a helyi önkormányzattal folytattak egyeztetést. Az ekkor bemutatott elképzelések között a kikötő rekonstrukciója, strandfejlesztés, lakóingatlanok építése és egy főtér (agora) létrehozása szerepelt.

A lakosság részéről megfogalmazott igényt, a parthoz való lejutás lehetőségét a beruházó a jövőben is biztosítja.

Az Aliga Liget teljes, 47 hektáros területére vonatkozó beruházás értéke meghaladja a százmilliárd forintot, ebből a fejlesztő közel tízmilliárd forint értékű "közcélú infrastrukturális fejlesztést" is tervez megvalósítani.

A jövőre vonatkozóan azt írták, hogy a beruházó elvégzi a kikötő "régen várt átépítését és bővítését", korszerűsíti a strandot, és lakó-, illetve üdülőingatlanokat épít.

Nyitókép: Epiteszforum.hu,
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018