eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szüretelőgép szedi a legkorábbi érésű szőlőfajtát, a Csabagyöngyét a Balaton Agrár Zrt. területén a Somogy megyei Ordacsehi határában 2020. augusztus 8-án. Ordacsehi és környéke a Csabagyöngye legnagyobb termőterülete, innen a Varga Pincészet idén mintegy 90 ezer kilogramm Csabagyöngyét vásárol, amelyből 90 ezer palack bort készít a badacsonyörsi központjában.
Nyitókép: MTI/Varga György

Pörög a borturizmus a Balatonnál

Megnőtt az érdeklődés a borászati rendezvények iránt, 50 százalékkal meghaladta a tavaly ilyenkor mért adatokat – derül ki egy elemzésből, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült.

A végéhez közeledik a szüret a Balatonboglári borvidéken. Az időjárás kegyes volt, a szőlő ugyan kevesebb a szokottnál, de a minősége jó. Sok turista szívesen látogat el ebben az időszakban a Balatonhoz.

Országh Bernát borász is azt tapasztalja, hogy tavalyhoz képest több turista keresi fel pincéjét – írja a SONLINE. Borkóstolóra érkeznek a legtöbben, amit egy vacsorával szeretnek összekötni, mondta el a balatoni borász.

Leginkább fiatal baráti társaságok, családok érdeklődnek, akik vendégházukban 1-2 napot töltenek péntektől vasárnapig.

Egy friss felmérés szerint a járvány alatt felértékelődött a belföldi turizmus, ezt leginkább a borturizmus esetében érezni.

A 18–29 évesek, a magasabb iskolai végzettségűek, illetve a fővárosban vagy megyeszékhelyeken élők voltak azok, akik az átlagosnál nagyobb arányban keltek útra az ismert borvidékek felé.

A szürettel kapcsolatban leginkább a Balaton népszerű, a magánszüretek nagy részét is az élménybeszámolók alapján a balatoni régióban tartották. Az elemzésből az is kiderült, hogy az őszi turisztikai szezon elején lassan, de folyamatosan nő az érdeklődés az utazások iránt.

Ugyanakkor a lakosság 57 százaléka továbbra is bizonytalannak érzi az idei szezonra tervezett kikapcsolódását.

A hétvégén Balatonlellén, a Kishegyen tucatnyi borász és vendéglátós kezdeményezésére tartják meg a Nyitott Pincék rendezvényt, ahol már újbort is kóstolhatnak az érdeklődők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×