eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Áts Károly Tokaj-hegyaljai borász, az év bortermelője beszél a díj átadása alkalmából rendezett gálaebéden a budapesti Corinthia szállodában 2013. február 10-én.
Nyitókép: Áts Károly Tokaj-Hegyaljai borász, az év bortermelője beszél a díj átadása alkalmából rendezett gálaebéden 2013. február 10-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Megválasztották a legjobb magyar borászt

Áts Károly lett a Borászok Borásza.

Áts Károlyt választotta idén a legjobbnak az 50 kiemelt borász.

Erős volt a mezőny, hiszen először az öt legjobb listája lett meg, ahol a Tokaj-Hegyalján alkotó Áts Károly mellett két szintén tokaji hölgy szerepelt: Bárdos Sarolta és Bodó Judit, továbbá két neves "vörösboros", Heimann Zoltán és Ipacs-Szabó István.

A borászok barátja elismerést Szabó Edit borszakíró veheti át.

Áts Károly évek óta Hegyalja legnagyobb pincészetének, az állami tulajdonú Grand Tokajnak a főborásza. Korábban évekig egy másik ikonikus borászat, a mádi Royal Tokaji szakmai munkáját irányította.

Áts Károlyt 2012-ben megválasztották az Év bortermelőjének.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×