INFORÁDIÓ
2021. október 17. vasárnap
Hedvig

ingatlanpiac

koronavírus

válság

mélypont

duna house

korányi g. tamás

Keys and lock the door on the background of solar garden

Derűlátóbb az ingatlanpiac legnagyobb szereplője

Infostart / InfoRádió - Exterde Tibor

Az ingatlanpiac már túl van a válság mélypontján, legalábbis erre következtet az egyik legnagyobb piaci szereplő, a Duna House csoport jelentéséből az InfoRádió által megkérdezett tőzsdei szakértő.

Korányi G. Tamás emlékeztetett, a Duna Houes Group az egyik legnagyobb ingatlanforgalmazó, -közvetítő és hitelközvetítő cég, amelynek vannak ingatlanfejlesztései is. Ezek közül egy több mint 300 lakásos projektje éppen most fordul termőre Óbudán, kezdve az értékesítéseket a harmadik negyedévben, miután rendelkeznek a használatbavételi engedéllyel.

A törzsei elemző a második negyedéves számokra kitérve megjegyezte: ugyan a cégcsoport konszolidált árbevétele a Covid-járvány ellenére is mindössze 8 százalékkal csökkent, megközelítve ezzel az 1,9 milliárd forintot míg az EBITDA (az adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) már egyötödével, az adózott eredménye közel 40 százalékkal rosszabb a 2019-es hasonló időszakban mértnél. Ugyanakkor, miután nagyon jó volt az első negyedév, az első félévben az eredményoldalon alig 10 százalék az elmaradás.

Ráadásul a jelek szerint júliusban megélénkült az aktivitás az ingatlanpiacon,

„bekövetkezett a V-betű”,

természetesen nem az ingatlanárakat tekintve, mert azok épp ellenkezőleg mozdultak, de a piacon ismét mozgolódnak a vevők, ami egy ingatlanközvetítő cég számára inkább fontos, úgyhogy jó kilátások elé néz a cégcsoport – magyarázta a szakember. Ezért a Duna House úgy véli, az idei évre tervezett 857 milliós konszolidált, adózott eredményt, amit még a koronavírus előtt, januárban tervezett, azt el fogja érni az év során.

Ráadásul volt egy tizedelés, ami a likviditását némiképp javította, úgyhogy a Duna Houes részvényeinek 330 forintos árszintje még javulhat is, amihez persze újabb jó negyedévek is kellenek – jegyzte meg Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: WDnet Agency

Kapcsolódó hang

Ingatlanpiac - Duna House – Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018