INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

virtuális erőmű program

energiatakarékosság

gazdaság

erőmű

MI6 program - itt vannak az országos eredmények

MI6 program - itt vannak az országos eredmények

Infostart / MTI

A cél, hogy Virtuális Erőmű Program 2030-ra Magyarország második legnagyobb erőművévé váljon Paks után.

Mostanra már 558 megawattnál tart a Virtuális Erőmű Program, amely a csatlakozó vállalatok, önkormányzatok és iskolák energiamegtakarítását számolja - közölte Mezősi Balázs, a projekt vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a program célja, hogy a környezetvédelemmel pénzt takarítsanak meg az intézmények. Ezt a jó gyakorlatok terjesztésével is ösztönzik.

A program a csatlakozók - vállalatok, önkormányzatok, iskolák, intézmények - éves energiamegtakarításait átszámolja erőművi kapacitásra, vagyis meghatározza, hogy mekkora erőműre nincs szükség a megtakarítás eredményeképpen.

Áder János az ENSZ-klímacsúcs résztvevőinek figyelmébe is ajánlotta Magyarország 10 éve indult - és azóta külföldi partnerekkel is bővült - Virtuális Erőmű Programját, melynek lényege és filozófiája szerint az a legolcsóbb energia, amelyet meg sem termelünk. "A program keretében eddig több energiát takarítottunk meg, mint ami a magyarországi atomerőmű teljesítményének egy negyede" – fogalmazott a köztársasági elnök.

2019. tavaszi számok (forrás: mi6.hu)
2019. tavaszi számok (forrás: MI6.hu)

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018