eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Untener Kinga virágkötő mester saját beruházásában épülő üzletének és lakásainak építkezésén a nyíregyházi Dózsa György utcában 2017. június 14-én. A városban dinamikusan növekszik az új lakások száma, 2015-ben 91 lakás, 2016-ban több mint négyszer annyi, 371 épült. Az idei év első öt hónapjában 325 lakásra adtak ki építési engedélyt, így várhatóan az év végére 600 új lakás építése kezdődik meg.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Még hogy visszaesés van lakásfronton?

Nincs jele a kifulladásnak a hazai lakáspiacon. A Világgazdaság azt írja, az építési kedv újra élénkül, főleg a községekben. Közben ismét gyorsult a lakásárak növekedési üteme: Budapesten és a vidéki városokban éves szinten több mint 20 százalékos volt a drágulás.

Egyelőre nincs jele kifulladásnak a hazai lakáspiacon, sőt az építési kedv újra élénkülni kezdett, miközben ismét gyorsult a lakásárak növekedési üteme. Budapesten és a vidéki városokban éves szinten több mint 20 százalékos volt a drágulás az első negyedévben - ismerteti a Világgazdaság.

A gazdasági napilap cikke szerint a Központi Statisztikai Hivatal az első fél évben a kistelepüléseken élénkülő építési kedvet jelzett, közben az új lakások piacán egyre számottevőbb a vidéki kínálat.

A községekben 20,4 százalékkal nőtt az építeni tervezett lakások és 4,3 százalékkal az átadottak száma, míg Budapesten 8,6 százalékkal kevesebb lakás készült el nyárig.

Elemzők szerint a növekedést a kivitelezési kapacitások szűkössége fékezheti.

Idén január és június között az országban 6472 új lakás épült, 0,7 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések száma viszont 0,9 százalékkal emelkedett. Egy éve ilyenkor fordított trend körvonalazódott, akkor az átadások száma nőtt, az engedélyeké csökkent, ami lanyhuló építési kedvet tükrözött.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×