eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pxhere

Van félsz a magyar dinnyetermelőkben

Már megjelent a magyar sárgadinnye a piacokon, sőt, a görögdinnye is, igaz az még nem a szabadföldi. Jelenleg a szaküzletekben, nagyobb bevásárló központokban a spanyol, dél-olasz, szezon végi importot árusítják, meglehetősen olcsón. A megyei termelők attól tartanak, nyomot árakkal indul a hazai szezon.

A szekszárdi piacon már magyar sárgadinnyét kínáltak az árusok, igaz még borsos áron. Bognár János dinnyetermelő a Tolna megyei hírportálnak nyilatkozva elmondta, kevés lesz idén ebből a gyümölcsből, mert a május nem kedvezett neki. Míg egy átlagos évben ilyenkor már naponta négyszáz láda sárgadinnyét is leszedtek a földekről, ma ennek tizedét, harminc-negyven ládát. A májusi időjárásnak köszönhető, hogy a szabadföldi dinnye is késni fog, várhatóan július elején vásárolhatunk majd belőle – tette hozzá.

Bognár János, a Magyar Dinnyetermelők Országos Szövetsége tagjaként úgy látja, az, hogy az import görög dinnye kilójáért mindössze 199 forintot kérnek,

jelentősen befolyásolhatja a hazai árakat.

Egy szekszárdi kereskedő szerint viszont jó érzés látni, hogy jelentős az a vásárlói kör, amelyik a hazait választja annak ellenére, hogy az jelentősen drágább

A megyei dinnyések a Teol.hu-nak megerősítették, szabad földön termelt fajtákat július elejénél hamarabb nem tudnak szállítani a kereskedőkhöz.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×