eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pxhere

Döntött a kormány, négysávos lesz a halálút

Biztonságosabbá válhat a Komáromot Székesfehérvárral összekötő út, amelyen nemrégiben heten haltak meg egy balesetben.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára egy közlekedésfejlesztési és beruházási konferencián bejelentette, hogy a kormány döntött Komárom és Székesfehérvár között a 13-as és 81-es utak négysávossá alakításáról, ami részben tehermentesítené az M1-es autópályát és az M5-ös autópályát a budapesti átkeléstől.

Cser-Palkovics András a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta, hogy nemcsak Fehérvárnak kedvezne, ha egy negyedik, úgynevezett ipari lehajtót építenének az M7-es székesfehérvári szakaszán, hanem a teljes észak-dunántúli régió közlekedését nagyban segítené, egyben lehetőséget biztosítana arra, hogy Győrt összekösse az M7-essel, és a 81-es úttal együtt felfűzhetnék Komáromot is.

A kormány már korábban döntött arról, hogy tanulmányt készíttetnek – egyéb közlekedési programok mellett – a 81-es út fejlesztéséről. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. várhatóan év végére teszi le az eredményeket az asztalra.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×