eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

A Facebook tavaly július óta tudott a biztonsági résről

Sokat érnek az internetes feketepiacon azok az adatok, amelyekhez a napokban a Facebook közösségi oldal 50 millió profiljának feltörésével jutottak hackerek.

"Hatalmas mennyiségű adat tárházát jelenti a legnagyobb közösségi oldal, ezek az adatok pedig sokat érnek az internetes feketepiacon" - fogalmazott az InfoRádió által megszólaltatott kibervédelmi szakértő azután, hogy a napokban a Facebook 50 millió fiókját törték fel hackerek.

Solymos Ákos szerint

az adathalászok három olyan sérülékenységet használtak ki, ami a Facebooknál 2017 július óta ismert, "de valamiért ezzel azóta nem kezdtek semmit".

A Quadron kibervédelmi cég szakértője szerint legutóbb az történt, hogy a támadók át tudták venni az irányítást több tízmillió felhasználó fiókja fölött, posztolni tudtak vagy átállítani különböző beállításokat, ezért a Facebook az érintett felhasználókat arra kérte, jelentkezzenek be újra valamennyi eszközükrön.

"Amit az érintettek megtehetnek, hogy a biztonsági beállításoknál megnézik, hogy van-e esetleg más bejelentkezve az ő fiókjukkal. Illegális hozzáférésnél így ki tudják jelentkeztetni az illetéktelen használókat" - tette hozzá Solymos, aki szerint

nem megkérdőjelezhető a Facebook felelőssége a mostani támadásban,

de az mindig az "egy lépéssel előttünk járó" hackerek leleményességén múlik, hogy hogyan tudják kihasználni adott felületek sérülékenységét.

A Facebookot naponta 2,5 milliárd ember használja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×