INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

facebook

kibertámadás

mark zuckerberg

hacker

A Facebook tavaly július óta tudott a biztonsági résről

A Facebook tavaly július óta tudott a biztonsági résről

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid

Sokat érnek az internetes feketepiacon azok az adatok, amelyekhez a napokban a Facebook közösségi oldal 50 millió profiljának feltörésével jutottak hackerek.

"Hatalmas mennyiségű adat tárházát jelenti a legnagyobb közösségi oldal, ezek az adatok pedig sokat érnek az internetes feketepiacon" - fogalmazott az InfoRádió által megszólaltatott kibervédelmi szakértő azután, hogy a napokban a Facebook 50 millió fiókját törték fel hackerek.

Solymos Ákos szerint

az adathalászok három olyan sérülékenységet használtak ki, ami a Facebooknál 2017 július óta ismert, "de valamiért ezzel azóta nem kezdtek semmit".

A Quadron kibervédelmi cég szakértője szerint legutóbb az történt, hogy a támadók át tudták venni az irányítást több tízmillió felhasználó fiókja fölött, posztolni tudtak vagy átállítani különböző beállításokat, ezért a Facebook az érintett felhasználókat arra kérte, jelentkezzenek be újra valamennyi eszközükrön.

"Amit az érintettek megtehetnek, hogy a biztonsági beállításoknál megnézik, hogy van-e esetleg más bejelentkezve az ő fiókjukkal. Illegális hozzáférésnél így ki tudják jelentkeztetni az illetéktelen használókat" - tette hozzá Solymos, aki szerint

nem megkérdőjelezhető a Facebook felelőssége a mostani támadásban,

de az mindig az "egy lépéssel előttünk járó" hackerek leleményességén múlik, hogy hogyan tudják kihasználni adott felületek sérülékenységét.

A Facebookot naponta 2,5 milliárd ember használja.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Feltört fiókok tízmilliói - Solymos Ákos válaszol
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018