eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit
Táncosok automatából vásárolnak a jubileumi XXX. Országos táncháztalálkozó és kirakodóvásáron a Papp László Budapest Sportarénában április 2-án este.
Nyitókép: Mohai Balázs

Így áll az automata-projekt – közeledik a határidő

A jelenleg üzemelő áruautomaták felét még nem szerelték fel a július elsejétől kötelező automata felügyeleti egységgel – értesült az InfoRádió az adóügyekért felelős államtitkártól. Izer Norbert kérdésünkre elmondta: több ezer olyan automata lehet, melyek forgalmát még nem látja az adóhatóság, de nincs akadálya, hogy júliustól induljon az új rendszer.

„28 ezer automata érintett ebben a kérdésben, tehát július 1-jétől – a várakozások szerint – ennyi automatát kell majd bekötni” – mondta Izer Norbert. „A gépek fele, tehát körülbelül 10-14 ezer automata már biztosan fel van szerelve ezekkel az eszközökkel, és az adóhatóság a nagyobb részére már rá is lát”– tette hozzá.

„Július 1-jével az eszközök túlnyomó többsége be lesz kötve”

– véli az államtitkár.

Izer Norbert szerint fizikai akadálya nincs annak, hogy minden gép határidőre elkészüljön. Probléma lehet azonban, hogy vannak olyan berendezések, melyek a megszokottól teljesen eltérő programnyelvet használnak, illetve lehetnek olyan tulajdonosok, akik későn reagáltak, abban bízva, hogy gyorsan telepítik a rendszert, viszont technikai okok miatt elhúzódhat a munka.

Az érdekvédelmi szervek korábban arra panaszkodtak, hogy az új gépekkel nem kompatibilis a megfigyelőegység, ezt azonban cáfolta az államtitkár. „Ilyen rendszerszintű probléma nincsen, a legmodernebb eszközök is beköthetőek az adóhatósághoz” – fogalmazott. A beszerelést végző Postának nyilatkozatot kell kiállítania olyan esetekben, ahol a beszerelés nem elvégezhető. Izer Norbert ennek veszélyét sokkal inkább az elavult gépeknél látja esélyesnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Transzplantációs nagyhatalom lehetünk Európában

Transzplantációs nagyhatalom lehetünk Európában

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke szerint növelni kell a szervadományozási hajlandóságot Magyarországon. Berente Judit az InfoRádióban azt mondta: az élődonoros műtétek jól tervezhetők, és az érzelmi kötődés a transzplantáltaknak is fontos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×