eur:
386.82
usd:
363.57
bux:
56084.42
2023. szeptember 22. péntek Móric
Táncosok automatából vásárolnak a jubileumi XXX. Országos táncháztalálkozó és kirakodóvásáron a Papp László Budapest Sportarénában április 2-án este.
Nyitókép: Mohai Balázs

Nagy átalakulás az automatáknál

Az ital- és ételautomaták NAV-hoz történt bekötése jelentősen fehérítette a piacot, melynek szereplői csupa mikrovállalkozások.

Özönlenek a kérelmek a Magyar Postához új étel- és italautomaták telepítésére - írja a Világgazdaság. A Magyar Posta már csaknem 25 ezer automatafelügyeleti egységet (afe) telepített országszerte, amivel a készülékek a NAV-hoz is be vannak kötve.

Bár az automaták tömeges telepítése tavaly nyáron befejeződött, a Posta szerint azóta a piac jelentősen átalakult, az üzemeltetők egymás között is cserélgetik a gépeket, azok szüneteltetését vagy áthelyezését nem jelentik, ez pedig nagyon megnehezíti a tavaly decemberben kezdődött éves felülvizsgálatot is - írja a lap.

A piac - becslések szerint - közben a korábbi 30-35 milliárdosról 25-re csökkent, az ágazat 700-800 szereplőjének csaknem mindegyike mikrovállalkozás. Mint ismert, 2018. július 1-je óta az automaták kizárólag a berendezések online felügyeletét ellátó eszközzel működhetnek, ezzel volt párhuzamos a forgalomcsökkenés, ugyanis a piac kifehéredhetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.22. péntek, 18:00
Vecsei Miklós
felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
További kínai beruházásokat hozna Magyarországra a kormány

További kínai beruházásokat hozna Magyarországra a kormány

Magyarország a kínai befektetések egyik kiemelt célpontjává vált az elmúlt években, amely a következő évek gazdasági teljesítményét is növeli – jelentette ki Varga Mihály, miután a Kína legnagyobb vállalatcsoportjai közé tartozó China Merchants Group, a Sinotrans, valamint a CECZ Csoport vezetőit fogadta. A pénzügyminiszter kiemelte: olyan újabb logisztikai beruházásokról is tárgyaltak, amelyekkel Magyarország a kínai export-import áruk regionális légi elosztó központjává válhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×