eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Egyre nagyobbat kaszálnak a szupertraffipaxok

Jelentősen nőtt 2017 második felében a gyorshajtásos bírságolás. A szupertraffik úgy kaszáltak, hogy közben rendszeresen elromlottak, állandóan javítani kellett a készülékeket.

16 milliárd forintot hozott 2017-ben, működésének első teljes évében a 15 milliárdból felállított VÉDA-rendszer 365 fixen rögzített, és 160 darab mobil traffipaxa - írta a Vezess.hu.

A pontosan 15 807 500 000 forint bírság nagy részét valószínűleg gyorshajtás miatt szabták ki, a portál egy korábbi kérdésére az ORFK azt válaszolta, hogy egy adott időszakban kiküldött bírságcsekkeknek több mint 99 százalékát a megengedett sebességhatár túllépése miatt postázta a rendőrség. A VÉDA készülékei elvileg képesek a sebességtúllépés mellett egyéb szabálytalanságok lefülelésére is, például a piros lámpán áthajtók, a kötelező haladási irányt megszegők, vagy a sztrádák leállósávjában közlekedők lefülelésére.

Az adatok alapján úgy tűnik, egyre több és több bírságot kapnak az autósok. 2017 második hat hónapjában 9,317 milliárd forintnyi büntetést (Kkt. 21. §) osztott ki a rendőrség, szemben az első fél év 6,489 milliárdjával.

Ez azzal együtt is így van, hogy a VÉDA-renszer készülékei gyakran meghibásodnak: az elmúlt két évben összesen 1301 alkalommal kellett javítani őket.

Címlapról ajánljuk

A NATO-tagság ígérete helyett mást kínál Ukrajnának Csehország

„Csehország kétoldalú biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával, amelyet májusban vagy júniusban köthetnek meg” – jelentette be Petr Pavel cseh köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón. A szlovák külügyminiszter megerősítette, hogy Robert Fico kormánya támogatja az Ukrajna által kezdeményezett júniusi békekonferenciát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

Az uniós foglalkoztatás és szociálpolitika elmúlt 20 éve

A Magyar Közgazdasági Társaság „20 éve az Európai Unióban és a jövő” címmel számos – szakmai partnerszervezettel együttműködve – szakterületenként tekinti át hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit. A következő napokban-hetekben hat rövid elemzésben foglaljuk össze az egy éven át tartó konferenciasorozat eddigi tanulságait, eredményeit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×