eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Speedmarathon 2018
Nyitókép: police.hu

Hiába a figyelmeztetés, rengeteg gyorshajtót bemértek

Több mint négyezer gyorshajtót mértek be a rendőrök a 24 órás országos sebesség ellenőrzés alatt. A Speedmarathon idején legtöbben Budapesten, Pest és Fejér megyében siettek nagyon - mondta az InfoRádiónak Berzai Zsolt, az ORFK Balesetmegelőzési Osztályának vezetője.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva hétfőn 6 órától 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre a rendőrség. A lakosság aktív részvételének köszönhetően számos mérési helyszínre érkezett javaslat, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit figyelembe véve jelölték ki a sebességmérő berendezések felállítási helyeit - olvasható a police.hu-n.

A mérések eredményéről az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési Osztályának a vezetője az InfoRádióban azt mondta: összesen 744 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1.071 helyszínen

464.437 járművet ellenőriztek, és 4.268 sebességtúllépést mértek.

A legtöbb sebességtúllépést Budapesten, Pest és Fejér megyében, míg a legkevesebbet Baranya, Nógrád, Zala megye területén regisztrálták.

A fővárosban a Kacsóh Pongrác úton, a Gyömrői úton, valamint a Nagykőrösi úton regisztrálták a legtöbb gyorshajtót.

Fejér megyében, a 81-es számú főúton fülelték le a legtöbb sebességtúllépőt, számuk kiemelt volt még Somogy megyében, Kaposújlakon.

A Speedmarathon idején a mobileszközök mellett a fixen telepített berendezések is működtek, amelyek több mint 1 millió 300 ezer járművet ellenőriztek, ezek közül 1.771 lépte túl a megengedett sebességet.

Ezzel összefüggésben arra érdekes adatra is felhívta a figyelmet Berzai Zsolt, hogy tavaly naponta átlagosan 1.384 gyorshajtást derített fel a rendőrség. Az országos akció idején - amit jó előre beharangozott a rendőrség, nagy médiafigyelmet kapott - ennek ellenére 5.739 sebességtúllépést rögzítettek a berendezések, ez négyszer annyi volt, mint egy átlagos napon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×