eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina
Speedmarathon 2018
Nyitókép: police.hu

Hiába a figyelmeztetés, rengeteg gyorshajtót bemértek

Több mint négyezer gyorshajtót mértek be a rendőrök a 24 órás országos sebesség ellenőrzés alatt. A Speedmarathon idején legtöbben Budapesten, Pest és Fejér megyében siettek nagyon - mondta az InfoRádiónak Berzai Zsolt, az ORFK Balesetmegelőzési Osztályának vezetője.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva hétfőn 6 órától 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre a rendőrség. A lakosság aktív részvételének köszönhetően számos mérési helyszínre érkezett javaslat, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit figyelembe véve jelölték ki a sebességmérő berendezések felállítási helyeit - olvasható a police.hu-n.

A mérések eredményéről az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési Osztályának a vezetője az InfoRádióban azt mondta: összesen 744 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1.071 helyszínen

464.437 járművet ellenőriztek, és 4.268 sebességtúllépést mértek.

A legtöbb sebességtúllépést Budapesten, Pest és Fejér megyében, míg a legkevesebbet Baranya, Nógrád, Zala megye területén regisztrálták.

A fővárosban a Kacsóh Pongrác úton, a Gyömrői úton, valamint a Nagykőrösi úton regisztrálták a legtöbb gyorshajtót.

Fejér megyében, a 81-es számú főúton fülelték le a legtöbb sebességtúllépőt, számuk kiemelt volt még Somogy megyében, Kaposújlakon.

A Speedmarathon idején a mobileszközök mellett a fixen telepített berendezések is működtek, amelyek több mint 1 millió 300 ezer járművet ellenőriztek, ezek közül 1.771 lépte túl a megengedett sebességet.

Ezzel összefüggésben arra érdekes adatra is felhívta a figyelmet Berzai Zsolt, hogy tavaly naponta átlagosan 1.384 gyorshajtást derített fel a rendőrség. Az országos akció idején - amit jó előre beharangozott a rendőrség, nagy médiafigyelmet kapott - ennek ellenére 5.739 sebességtúllépést rögzítettek a berendezések, ez négyszer annyi volt, mint egy átlagos napon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×