INFORÁDIÓ 
2019. január 22. kedd
Artúr, Vince

orfk

speedmarathon

gyorshajtás

Speedmarathon 2018

Hiába a figyelmeztetés, rengeteg gyorshajtót bemértek

Több mint négyezer gyorshajtót mértek be a rendőrök a 24 órás országos sebesség ellenőrzés alatt. A Speedmarathon idején legtöbben Budapesten, Pest és Fejér megyében siettek nagyon - mondta az InfoRádiónak Berzai Zsolt, az ORFK Balesetmegelőzési Osztályának vezetője.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva hétfőn 6 órától 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre a rendőrség. A lakosság aktív részvételének köszönhetően számos mérési helyszínre érkezett javaslat, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit figyelembe véve jelölték ki a sebességmérő berendezések felállítási helyeit - olvasható a police.hu-n.

A mérések eredményéről az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési Osztályának a vezetője az InfoRádióban azt mondta: összesen 744 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1.071 helyszínen

464.437 járművet ellenőriztek, és 4.268 sebességtúllépést mértek.

A legtöbb sebességtúllépést Budapesten, Pest és Fejér megyében, míg a legkevesebbet Baranya, Nógrád, Zala megye területén regisztrálták.

A fővárosban a Kacsóh Pongrác úton, a Gyömrői úton, valamint a Nagykőrösi úton regisztrálták a legtöbb gyorshajtót.

Fejér megyében, a 81-es számú főúton fülelték le a legtöbb sebességtúllépőt, számuk kiemelt volt még Somogy megyében, Kaposújlakon.

A Speedmarathon idején a mobileszközök mellett a fixen telepített berendezések is működtek, amelyek több mint 1 millió 300 ezer járművet ellenőriztek, ezek közül 1.771 lépte túl a megengedett sebességet.

Ezzel összefüggésben arra érdekes adatra is felhívta a figyelmet Berzai Zsolt, hogy tavaly naponta átlagosan 1.384 gyorshajtást derített fel a rendőrség. Az országos akció idején - amit jó előre beharangozott a rendőrség, nagy médiafigyelmet kapott - ennek ellenére 5.739 sebességtúllépést rögzítettek a berendezések, ez négyszer annyi volt, mint egy átlagos napon.

Nyitókép: police.hu

Kapcsolódó hang

ORFK, Speedmarathon eredménye
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018