INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

facebook

mark zuckerberg

közlemény

Barcelona, 2016. február 22.Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi portál társalapítója és elnök-vezérigazgatója beszél a dél-koreai Samsung Electronics újdonságait bemutató előadáson a barcelonai Mobil Világkongresszus című mobil távközlési kiállítás és vásár előestéjén Barcelonában 2016. február 21-én. (MTI/EPA/Alberto Estévez)

Megszólalt a Facebook-vezér: ez történik a botrány után

Infostart

A gyanú szerint a Facebook mintegy 50 millió felhasználó személyes adatait nyúlhatta le, anélül, hogy értesítette volna őket erről. Az adatlopási ügyben kulcsszerepet játszhatott még a Cambridge Analytica nevű adatkezelő társaság is, amely a célzott politikai marketing céljával használhatta fel a személyes információkat.

"Felelősek vagyunk az adataitok védelméért, ha pedig erre nem vagyunk képesek, akkor nem érdemeljük meg, hogy szolgáltassunk nektek" - fogalmazott Zuckerberg az általa a Facebookon publikált közleményben.

Mint írja: azon dolgoztam, hogy pontosan megértsem, hogy mi történt, és hogy meggyőződhessünk arról, ez nem történik meg újra. Jó hír, hogy a legfontosabb intézkedések, amelyek megakadályozzák, hogy ez megismétlődjön, már ismertek. De hibákat is csináltunk, sok dolgunk is van...

Zuckerberg közleményében konkrét intézkedéseket helyezett kilátásba az adatbiztonság növelése érdekében.

A hosszú közleményben Zuckerberg azt írta, a Facebook értesíteni fogja azon felhasználóit, akinek az adatai érintettek lehettek az ügyben.

Megígérte, minden alkalmazást megvizsgálnak, amely hozzáféréssel rendelkezik a facebookos adatokhoz.

A fejlesztők adatokhoz való hozzáférését tovább fogják korlátozni.

Egy új eszközt vezetnek be a hírfolyam fejlécén, amely megmutatja a felhasználóknak, mely alkalmazások rendelkeznek hozzáféréssel adataikhoz, akik vissza is vonhatják az alkalmazások erre vonatkozó engedélyét.

Nyitókép: Alberto Estévez
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018