eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A nyár végén már utazhatunk e-jeggyel

A nyár végén már utazhatunk e-jeggyel

Még 2018-ban kiépül a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform központi rendszere. A különböző tömegközlekedési eszközök ezáltal akár az e-személyivel is használhatók lennének.

Jelenleg még zajlik a rendszer fejlesztése, nyár végén úgynevezett pilot-projektekben már éles helyzetben tesztelni fogják az ország több területén az egységes rendszert egy-egy szolgáltatási területen – közölte a projektet összefogó Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója az InfoRádióban. 

Veres Mihály azt is mondta, a tesztelés után az év végére állhat össze az az országos központ, amelyre az egyes szolgáltatók rá tudnak majd csatlakozni.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. magát a központi rendszert hozza létre, ami biztosítja az egységes elektronikus jegyrendszer működését. Használhatók lesznek benne a közlekedési kártyák és az e-személyi igazolványok. A rendszer teljes kiépítéséhez a különböző közlekedési szolgáltatók járműveire is fel kell szerelni a megfelelő berendezéseket.

A platform segítségével a különböző tömegközlekedési formák akár az e-személyivel is használhatók lennének, a fizetési felület pedig egységes lenne. A vezérigazgató nem nevesítette azokat a szolgáltatókat, amelyek elsőként már idén nyár végén csatlakoznak a rendszerhez. 

Ahhoz, hogy Budapesten élesben is lehessen az e-jegyrendszert használni, először a BKV-járműveket kell csatlakoztatni. A fővárosi járművekre való eszközöket nem a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. projektjében szerelik fel, erre a fővárosnak külön projektje van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×