eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Olcsóbb lehet az internet, segít a hurokátengedés

A szolgáltatók közötti verseny erősödését, és ezáltal az előfizetői díjak csökkenését várja a hírközlési hatóság a szélessávú internetpiacon. A hatóság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: 20 százalékkal tovább csökkentették az úgynevezett hurokátengedés havi nagykereskedelmi díját. Márton György hozzátette: ezzel az alternatív, hálózattal nem rendelkező szolgáltatók erősebb megjelenését várják a szélessávú piacon.

Csökkentette a Nemzeti Hírközlési Hatóság a hurokátengedés havi nagykereskedelmi díját és az ehhez tartozó adminisztratív terheket - tájékoztatta az InfoRádiót a szervezet szóvivője.

A díjcsökkentés hatására az alternatív szolgáltatók saját erejükből képesek lehetnek megjelenni a piacon, a verseny erősödése pedig olcsóbbá teheti az internethasználatot - tette hozzá Márton György.

Az NHH szóvivő megjegyezte: a hurok átengedés piaca ma nem nagyon működik Magyarországon, alig néhány tízezer vonalon érkezik ilyen módon az internet.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×