eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Sokat elárul a kutya farka, nem minden csóválás a barátság jele

A kutyák testbeszéde sok mindent alárul annak, aki közeledni szeretne egy adott állathoz, de sok a téves hiedelem.

Ha a kutya füle hátrahajtva a fejéhez simul, a farkát pedig lazán és magasan csóválja, az az öröm vagy a boldogság jele. De ha a fülét hátrahúzza, a farok mélyen a lábak közé lóg és gyorsan csóvál, akkor az eb ideges, szorong - olvasható a Házipatika cikkében.

A boldog kutyákra jellemző, hogy szájuk gyakran nyitva van, nyelvüket kiöltik. A fültartás fajtánként változhat, de általában igaz, hogy a nyugodt kutya füle nem mutat sem éberen előre, sem hátrafelé, inkább nyugodtan, semleges helyzetben van.

A farokcsóválással pedig legyünk óvatosak.

A farkat lazán, lendületes ívekben kell lengetnie, és nem szabad nagyon magasan vagy mélyen tartania. Egyes kutatások szerint a boldog csóválás jobbra, míg a bizonytalan csóválás balra hajlik, de mások szerint ez belemagyarázás.

Ekkor támad

Mielőtt a kutyák ráugatnának valakire, vagy agresszívan reagálnának, általában számos jelét adják, hogy kényelmetlenül érzik magukat. Ilyen az ásítás, a szájuk megnyalása vagy az egyik mancsuk felemelése. Természetesen, ha a kutya épp most ébredt fel a szunyókálásból, valószínűleg nem azért ásít, mert szorong vagy épp támadni készül.

Ha a stresszt kiváltó ok közelebb van, a kutya teste megmerevedik, és az orrától a farkáig egyenes vonalban áll. Ilyenkor elfordulhat attól, ami idegesíti, vagy épp ellenkezőleg: ráfókuszálhat és bámulhatja. A farka felemelkedhet, és a hátán a szőr felállhat. A mélyen csóváló vagy behúzott farok szintén félelemre utal.

Simogatás

Ami még fontos, ha lát egy cuki kutyát mindenképpen kérdezze meg a gazdáját, hogy megsimogathatja-e az állatot, mert meglepetés érhet. A közismert jótanácsot pedig nem árt elismételni: először mutassuk meg a kezünket a kutyának.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×