eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Sokat elárul a kutya farka, nem minden csóválás a barátság jele

A kutyák testbeszéde sok mindent alárul annak, aki közeledni szeretne egy adott állathoz, de sok a téves hiedelem.

Ha a kutya füle hátrahajtva a fejéhez simul, a farkát pedig lazán és magasan csóválja, az az öröm vagy a boldogság jele. De ha a fülét hátrahúzza, a farok mélyen a lábak közé lóg és gyorsan csóvál, akkor az eb ideges, szorong - olvasható a Házipatika cikkében.

A boldog kutyákra jellemző, hogy szájuk gyakran nyitva van, nyelvüket kiöltik. A fültartás fajtánként változhat, de általában igaz, hogy a nyugodt kutya füle nem mutat sem éberen előre, sem hátrafelé, inkább nyugodtan, semleges helyzetben van.

A farokcsóválással pedig legyünk óvatosak.

A farkat lazán, lendületes ívekben kell lengetnie, és nem szabad nagyon magasan vagy mélyen tartania. Egyes kutatások szerint a boldog csóválás jobbra, míg a bizonytalan csóválás balra hajlik, de mások szerint ez belemagyarázás.

Ekkor támad

Mielőtt a kutyák ráugatnának valakire, vagy agresszívan reagálnának, általában számos jelét adják, hogy kényelmetlenül érzik magukat. Ilyen az ásítás, a szájuk megnyalása vagy az egyik mancsuk felemelése. Természetesen, ha a kutya épp most ébredt fel a szunyókálásból, valószínűleg nem azért ásít, mert szorong vagy épp támadni készül.

Ha a stresszt kiváltó ok közelebb van, a kutya teste megmerevedik, és az orrától a farkáig egyenes vonalban áll. Ilyenkor elfordulhat attól, ami idegesíti, vagy épp ellenkezőleg: ráfókuszálhat és bámulhatja. A farka felemelkedhet, és a hátán a szőr felállhat. A mélyen csóváló vagy behúzott farok szintén félelemre utal.

Simogatás

Ami még fontos, ha lát egy cuki kutyát mindenképpen kérdezze meg a gazdáját, hogy megsimogathatja-e az állatot, mert meglepetés érhet. A közismert jótanácsot pedig nem árt elismételni: először mutassuk meg a kezünket a kutyának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×