eur:
393
usd:
366.95
bux:
66786.02
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

700 milliós e-autócsoda érkezik Magyarországra, a szerencsések láthatják is

Csaknem 2000 lóerős, még sincs hangja. Horvát a járgány. Mutatjuk!

Augusztus végén Magyarországra jön a közel 2000 lóerős horvát villanyautó, a Rica C_TWO.

A sportjárgány - mint a HVG-n olvasható - a tavalyi Genfi Autószalonon mutatkozott be. A rendezvény, amely keretei között hazánkban látható lesz (Pink Wing), augusztus 24-én kezdődik Budapesten, majd a Balatonon folytatódik, később Zágrábban és Pag szigetén keresztül érkezik Splitbe.

Maga a budapesti rendezvény zártkörű lesz, de az utakon és a Balatonnál bárki találkozhat majd a horvát hiperautóval.

A "második generációs" villanyautó egyébként 4,75 méter hosszú, de csak alig 1,2 méter magas, a sorozatgyártás előtt 17 prototípus készült belőle.

Négy villanymotorja, négy váltója van, négykerék-meghajtású, lóerőszáma pedig 1914, 2300 Nm-es nyomatékot küld az aszfaltra.

Kevesebb mint 2 másodperc alatt gyorsul állásból 100-ra, ez a Tesla Roadster 2-vel versenyképes.

A 300-as tempót is eléri 12 másodpercen belül, végsebessége 412 km/h.

Egy töltéssel 550 kilométert megy, telepét 80 százalékra fél órába telik feltölteni.

Komoly önvezető képességét rengeteg kamera teszi lehetővé.

A cégben komoly fantáziát lát a Porsche, mely német vállalat tavaly szeptemberben 10-ről 15,5 százalékra növelte a Rimacon belüli részesedését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×