eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A TEK felfegyverzett kommandósai a belvárosi Vörösmarty téri karácsonyi vásár közelében, az Apáczai Csere János utcában 2017. december 17-én. Ettől a naptól a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei is részt vesznek a legnagyobb tömegeket vonzó karácsonyi rendezvények biztosításában a fővárosban, a Vörösmarty téren, valamint a Szent István-bazilikánál.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Fegyveres támadás veszélye miatt riasztották a TEK-eseket Pécs belvárosába

Felfegyverzett, sisakos, golyóálló mellényes rendőrök terelték a Széchenyi tér felé a pécsi Mária utca környékén sétálókat vasárnap délután.

Az esetről a bama.hu olvasói számoltak be, majd a lap munkatársa maga is tapasztalta, hogy a Mária utcát és a Hunyadi János utcát részlegesen lezárták, minden sarkon fegyveres, mellényes rendőrök fordították vissza az arrafelé közlekedőket.

A portál a rendőrséget is megkereste az ügyben. A válasz szerint szeptember 17-én valaki betelefonált a rendőrségre, hogy közölje, mentális problémái vannak és ezért emberekre fog lőni.

A lezárta a bejelentésben megjelölt környéket lezárta és segítségül hívta a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit. Az adatgyűjtés során azt állapították meg, hogy a bejelentésben megnevezett férfi nem tartózkodik az általa megadott helyszínen, sőt már nem is él azon a címen. Az is kiderült, hogy a bejelentés időpontjában a munkahelyén tartózkodott.

A férfi felkutatása után megállapították a rendőrök, hogy

a bejelentést nem ő, hanem nagy valószínűséggel a nevében, egy haragosa tehette.

Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a kutatás során lőfegyvert nem találtak.

"A Pécsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A folyamatban lévő eljárásról – a nyomozás érdekeire való tekintettel – bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni" - írták.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×