eur:
389.32
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a VII. kerületi Szövetség utca egyik lakóházánál 2016. október 28-án, miután bejelentés érkezett arról, hogy egy lakónál fegyvert vagy annak utánzatát látták. A TEK munkatársai az ingatlanban elfogtak két férfit, akiket átadtak a kerületi rendőrkapitányság beosztottjainak. Az elsődleges adatok szerint a férfiaknál airsoft-, vagyis szabadidős célú, műanyag golyót kilövő fegyver volt.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Robbantással fenyegette meg a rendőrséget, a TEK ment érte – videó

Letartóztatották azt a 38 éves cserhátsurányi férfit, aki ellen terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt nyomoznak.

A férfi szeptember 4-én 21 óra 20 perckor ittas állapotban mobiltelefonról felhívta a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját és azt mondta, hogy a rendőrök menjenek ki a cserhátsurányi lakcímére és lőjék őt le, mert ha nem, akkor ő nyit rájuk tüzet. 21 óra 39 perckor ismételten telefonált az ügyeletre, és azt mondta, hogy felrobbantja a kiérkező rendőröket.

A fenyegetést a rendőrök komolyan vették és értesítették a Terrorelhárítási Központ munkatársait, akik a 38 éves ittas férfit otthonában elfogták.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette elkövetésével gyanúsította meg, majd őrizetbe vette a férfit, aki már korábban is több alkalommal telefonált a rendőrségre, ahol hasonló tartalmú bejelentéseket tett.

Az ügyészség a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványt tett a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazására, melyet a nyomozási bíró el is rendelt. A végzést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így az végleges.

A terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés súlyos bűncselekmény, azt a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×