eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
fotó: rendőrségi videó
Nyitókép: rendőrségi videó

A szélsőbaloldali németek egyelőre Magyarországon maradnak

Lapértesülés szerint a magyar hatóságok nem adják ki Németországnak azokat a szélsőbaloldali csoporthoz tartozó német állampolgárokat, akik múlt hét pénteken rátámadtak egy negyven év körüli férfira Budapesten.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy az Európai Unió tagállamai csak elfogatóparancs alapján adhatnak ki bűnözőket egy másik tagországnak. Mivel jelenleg magyar joghatóság alá tartozik a Budapesten garázdálkodó szélsőbaloldaliak ügye, az állam megtagadhatja az érintett személyek kiadatását.

Ha Németország mégis kiadna ellenük elfogatóparancsot, a Magyarországon indult büntetőeljárásra figyelemmel a Fővárosi Törvényszék megtagadhatja kiadatásukat - írja a lap nyomtatott száma.

Arról is írnak, hogy "az évek óta kegyetlen támadásokat elkövető, erősen konspirált csoport felkutatásában a BRFK együttműködik a német és az olasz társszervekkel, valamint titkosszolgálatokkal is.

Úgy tudják, a német és a magyar Alkotmányvédelmi Hivatal extremitások ellen fellépő részlegei különösen aktívak jelenleg.

A rendőrség szerdán jelentette be, hogy két német állampolgár ellen elfogatóparancsot adtak ki a budapesti utcai támadások ügyében. Egy német állampolgárságú 20 éves férfi és egy 22 éves nő ellen a budapesti nyomozók közösség tagja elleni erőszak miatt adtak ki körözést és kezdeményezték európai elfogatóparancs kibocsátását.

Közölték, a Budapest különböző pontjain a "kitörés napja" elnevezésű rendezvény vélt résztvevői ellen elkövetett támadások miatt a BRFK közösség tagja elleni, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett erőszak, súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt nyomoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 20. 13:09
×
×
×
×