eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Portik Tamást elvezetik az ellene a Tanyi-Lakatos-ügyben emberölés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőügy előkészítő ülése után a Fővárosi Törvényszék folyosóján 2019. november 27-én. Portik Tamás nem ismerte el felelősségét az 1996-ban, az ügetőn történt emberölési kísérletben; a férfi az ügyészség szerint megbízást adott a gyilkosságra.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Portik Tamás hazugsággal vádolja ügye egyik szakértőjét

A Fenyő-gyilkosság vádlottai szerint hibásan elemezte beszélgetésüket a nyelvész szakvélemény.

Csütörtökön nyelvész szakvélemény meghallgatásával folytatódott a Fenyő-gyilkosság pere - tudósít a Magyar Nemzet.

A szakvélemény szinte mindenben ellentmond a vádlottak védekezésének, ezért a vádlottak erős tiltakozásba kezdtek, Portik Tamás egyenesen úgy fogalmazott, hogy a nyelvészek hazudnak, ki kell őket zárni az ügy további menetéből.

A nyelvészi szakvélemény a Portik Tamás és Gyárfás Tamás közti 2003-2004-es telefonbeszélgetések tartalmát vette górcső alá. A nyelvész a "szétb...sszuk a fejét" kifejezést gyilkossági tervnek értelmezte, Portik Tamásék szerint ez megverésre utal.

Gyárfás Tamás folyamatosan sérelmezi azt is, hogy a beszélgetések Portik Tamás általi felvételével őt csőbe akarták húzni.

Ismert: Gyárfás Tamás és Portik Tamás a vádak szerint felbujtóként, illetve közvetítőként vett részt Fenyő János üzletember 1998-as meggyilkolásában.

A következő tárgyalási nap június 22-én lesz, amelyet szorosan követ öt másik.

A cikkben részletesebb leirat is olvasható Portik Tamás és Gyárfás Tamás részben metaforákban zajló beszélgetéséből.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×