eur:
394.42
usd:
369.55
bux:
65240.52
2024. április 19. péntek Emma
Portik Tamás vádlottat kísérik az ellene és társai ellen emberölés bűntette miatt megismételt eljárásban indult büntetőper első tárgyalására a Fővárosi Törvényszéken 2019. március 11-én. Harmadszor tárgyalják újra első fokon a Prisztás József vállalkozó ellen 1996-ban elkövetett merénylet büntetőügyét. Az első perben Portik Tamást felbujtóként 11 év fegyházra ítélték, a gyilkosság végrehajtásával vádolt H. István tíz évet kapott. A Fővárosi Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el, de Portikékat ez alkalommal is bűnösnek találták, büntetésüket 15 évre emelték. Az ügyben 2017 végén állt be újabb fordulat, amikor a Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt életfogytiglanira ítélt Jozef Rohác azt mondta, más követte el a gyilkosságot, majd a perújítási nyomozásban magára vállalta a gyilkosságot.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb leszámolással gyanúsítják Portik Tamást

Volt barátjának, bűntársának meggyilkoltatásával gyanúsították meg a napokban Portik Tamást, akinek ügyében jövő héten ítélet is születhet az ügetőnél elkövetett merénylet megbízójaként. A volt olajos bűnöző eddig 28 év fegyházat kapott, ehhez még súlyos évek jöhetnek majd a Fenyő-ügyben is.

Újabb gyilkosság megbízójaként gyanúsította meg a minap a Nemzeti Nyomozó Iroda Portik Tamást, akinek ezúttal volt barátja és bűntársa, Gyüre József lelövetése miatt kell felelnie – írja a Magyar Nemzet rendészeti forrásokra hivatkozva.

A Portik terhére rótt leszámálási ügyek száma immáron ötre nőtt: Prisztás József, Boros Tamás, Fenyő János, Gyüre József és Lakatos Csaba – közülük csak az utóbbi célpont élte túl a merényletet.

A hatóságok szerint mind az öt gyilkosságra az alvilágban az olajozás során hírnevet szerzett Portik Tamás adta ki a parancsot. Elszámoltatása 2012-es elfogása után kezdődött, és a mai napig nem fejeződött be.

Gyüre Józsefet, Portik fiatalkori bűntársát, aki az egykori olajos baráti köréhez tartozott, az 1980-as években pedig közösen fosztogatták a telefonfülkéket, a nagy budapesti robbantások lecsengése után, 1999 májusában, a XI. kerületi Karinthy Frigyes úton bérelt lakásán fejbe lőtték.

A gyilkossággal a közelmúltban gyanúsították meg Portik egykori végrehajtóját, K. Gábort, miután kommandósok elfogták őt.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×