eur:
391.85
usd:
368.01
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Portik Tamás vádlottat kísérik az ellene és társai ellen emberölés bűntette miatt megismételt eljárásban indult büntetőper első tárgyalására a Fővárosi Törvényszéken 2019. március 11-én. Harmadszor tárgyalják újra első fokon a Prisztás József vállalkozó ellen 1996-ban elkövetett merénylet büntetőügyét. Az első perben Portik Tamást felbujtóként 11 év fegyházra ítélték, a gyilkosság végrehajtásával vádolt H. István tíz évet kapott. A Fővárosi Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el, de Portikékat ez alkalommal is bűnösnek találták, büntetésüket 15 évre emelték. Az ügyben 2017 végén állt be újabb fordulat, amikor a Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt életfogytiglanira ítélt Jozef Rohác azt mondta, más követte el a gyilkosságot, majd a perújítási nyomozásban magára vállalta a gyilkosságot.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb leszámolással gyanúsítják Portik Tamást

Volt barátjának, bűntársának meggyilkoltatásával gyanúsították meg a napokban Portik Tamást, akinek ügyében jövő héten ítélet is születhet az ügetőnél elkövetett merénylet megbízójaként. A volt olajos bűnöző eddig 28 év fegyházat kapott, ehhez még súlyos évek jöhetnek majd a Fenyő-ügyben is.

Újabb gyilkosság megbízójaként gyanúsította meg a minap a Nemzeti Nyomozó Iroda Portik Tamást, akinek ezúttal volt barátja és bűntársa, Gyüre József lelövetése miatt kell felelnie – írja a Magyar Nemzet rendészeti forrásokra hivatkozva.

A Portik terhére rótt leszámálási ügyek száma immáron ötre nőtt: Prisztás József, Boros Tamás, Fenyő János, Gyüre József és Lakatos Csaba – közülük csak az utóbbi célpont élte túl a merényletet.

A hatóságok szerint mind az öt gyilkosságra az alvilágban az olajozás során hírnevet szerzett Portik Tamás adta ki a parancsot. Elszámoltatása 2012-es elfogása után kezdődött, és a mai napig nem fejeződött be.

Gyüre Józsefet, Portik fiatalkori bűntársát, aki az egykori olajos baráti köréhez tartozott, az 1980-as években pedig közösen fosztogatták a telefonfülkéket, a nagy budapesti robbantások lecsengése után, 1999 májusában, a XI. kerületi Karinthy Frigyes úton bérelt lakásán fejbe lőtték.

A gyilkossággal a közelmúltban gyanúsították meg Portik egykori végrehajtóját, K. Gábort, miután kommandósok elfogták őt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 12. 16:10
×
×
×
×