eur:
394.24
usd:
370.46
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Elkapták az osztrák határon katonára rálövő embercsempészt

Körmenden egy magyar rendszámú autót állítottak meg a rendőrök, a három benne utazó moldáv egyike lehet a lövöldöző.

Szerda hajnalban elfogták azt a moldovai embercsempészt, aki a feltételezések szerint hivatalos személy elleni erőszakot követett el a Szentpéterfa-Eberau határátkelőnél egy osztrák katonával szemben – írja honlapján a rendőrség.

A rendőrök Körmenden állítottak meg egy magyar rendszámú gépkocsit, amelynek három utóbb előállított moldovai utasa közül egy 25 éves férfi gyanúsítható a hivatalos személy elleni erőszakkal – közölték.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy az osztrák hatóságok jelzésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kedd reggel Szentpéterfán és környékén a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak bevonásával jelentős erőket mozgósított egy embercsempész elfogására. A gyanúsított a rendelkezésre álló adatok szerint illegális bevándorlókat szállított Ausztriába, és amikor az osztrák határőrök intézkedni akartak ellene, Magyarországra menekült.

Osztrák lapértesülések szerint tűzharc alakult ki az eberaui határátkelő közelében, és a moldovai férfi menekülés közben állítólag rálőtt egy osztrák katonára.

Az eset téma volt Pintér Sándor és Gerhard Karner magyar, illetve osztrák belügyminiszter keddi közös sajtótájékoztatóján is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×