eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Rengeteg emberi maradvány lehetett a pátyi boncmester kertjében

Úgy tudni, a férfi halottszállítóként vagy akként is dolgozott. Rengeteg hordót és vödröt találtak a kertjében, emberi maradványokkal.

Múlt héten érkezett a hír, hogy emberi testrészeket találtak egy boncmester házában a Pest megyei Pátyon A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Leszögezték, a testrészek nem életellenes bűncselekményből származtak (hanem műtétekből, amputálásos operációkból, abortuszokból), ezért nem gyilkosság történt.

Azóta számos értesülés és szemtanú-beszámoló napvilágot látott, leírva, hogy a szomszédok láttak furcsa dolgokat. A Bors korábban azt írta, mivel disznót és tyúkot is tartott, azt hitték a környékbeliek, hogy az állatok miatt van bűz. "Jó pár éve elköltöztek a feleségével, de visszajárt a furgonjával, legtöbbször este, és csak a telken tartott állatokhoz jött" – mesélték a helybeliek. "Viccelődtünk is, hogy biztos holttesteket hurcol azokban a zsákokban, de sokkot kaptunk, amikor kiderült, hogy ez teljesen komoly" – tette hozzá az egyik utcabéli.

A Blikk most azt írta, értesülésük szerint 60 hordónyi emberi maradványra bukkantak a rendőrök. Informátoruk szerint ezek a testrészek „klasszikus szervkereskedelemre alkalmatlanok, nincs piaci értékük, és nem is úgy tárolta őket az érintett, ahogy a szigorú protokoll megkövetelné, amennyiben orvosi felhasználásra szánta volna azokat”. Magyarán olyan maradványokról, amelyeket már megsemmisítésre kellett volna elszállítani.

Emberi test tiltott felhasználásáért, amilye ügyében a rendőrség nyomoz, alapesetben három évet kaphat az elkövető. R. Dénes szabadlábon védekezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×