eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: pixabay

Van egy másik olvasata is a pátyi boncmester történetének

Fia és ügyvédje nyilvánosság elé állt, R. Dénes szerintük nem csinált semmi rosszat, nem motiválta haszonszerzés, társadalmilag pedig veszélytelen volt.

Több hónappal ezelőtt történt már, hogy egy pátyi boncmester, R. Dénes lebukott az otthonában őrizgetett halotti testrészek miatt, amelyeket ő vitt munkahelyéről.

R. Dénest megviseli tette visszhangja, miközben fia és védőügyvédje arra helyezi a hangsúlyt, hogy R. Dénesnek nem volt pénze a kórházból elhozott emberi maradványokat elvinni és leadni a krematóriumba, ezért tartotta azokat az otthonában.

Az egykori boncmester jelenleg egy apró vidéki házban húzza meg magát, és még annyi pénze sincs, hogy hivatalos ügyei miatt a fővárosba utazzon.

Az ügyvéd, Magyar György leszögezi,

nem holttesteket, hanem elhalt szövetdarabokat tárolt otthon

R. Dénes, és teljesen biztos abban, hogy ennek az ügynek nem lesz büntetőjogi következménye, haszonszerzés nem motiválta, és a társadalomra sem volt veszélyes. Legfeljebb a csalás vádja maradhat állva.

A pátyi házat még R. Dénes a két kezével építette családjának. Aztán elvesztette boncmesteri állását, halottszállítónak állt, miközben felesége meghalt, a házra pedig hitelt vett fel, amit a feje fölül árvereztek el. A kényszerű költözéskor maradtak hátra a lezárt tégelyek.

R. Dénes fia mesélte el a lapnak, hogy a ház új tulaja még nem vette birtokba a pátyi ingatlant, és bár a vevő megígérte, hogy eladja ifjabb R. Dénesnek, nem tartja a szavát.

Az apa mögötti hátralék jelenleg 78 millió forint a 21 milliós kölcsön után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×