INFORÁDIÓ 
2020. november 27. péntek
Virgil

páty

horror

boncmester

Van egy másik olvasata is a pátyi boncmester történetének

Van egy másik olvasata is a pátyi boncmester történetének

Infostart

Fia és ügyvédje nyilvánosság elé állt, R. Dénes szerintük nem csinált semmi rosszat, nem motiválta haszonszerzés, társadalmilag pedig veszélytelen volt.

Több hónappal ezelőtt történt már, hogy egy pátyi boncmester, R. Dénes lebukott az otthonában őrizgetett halotti testrészek miatt, amelyeket ő vitt munkahelyéről.

R. Dénest megviseli tette visszhangja, miközben fia és védőügyvédje arra helyezi a hangsúlyt, hogy R. Dénesnek nem volt pénze a kórházból elhozott emberi maradványokat elvinni és leadni a krematóriumba, ezért tartotta azokat az otthonában.

Az egykori boncmester jelenleg egy apró vidéki házban húzza meg magát, és még annyi pénze sincs, hogy hivatalos ügyei miatt a fővárosba utazzon.

Az ügyvéd, Magyar György leszögezi,

nem holttesteket, hanem elhalt szövetdarabokat tárolt otthon

R. Dénes, és teljesen biztos abban, hogy ennek az ügynek nem lesz büntetőjogi következménye, haszonszerzés nem motiválta, és a társadalomra sem volt veszélyes. Legfeljebb a csalás vádja maradhat állva.

A pátyi házat még R. Dénes a két kezével építette családjának. Aztán elvesztette boncmesteri állását, halottszállítónak állt, miközben felesége meghalt, a házra pedig hitelt vett fel, amit a feje fölül árvereztek el. A kényszerű költözéskor maradtak hátra a lezárt tégelyek.

R. Dénes fia mesélte el a lapnak, hogy a ház új tulaja még nem vette birtokba a pátyi ingatlant, és bár a vevő megígérte, hogy eladja ifjabb R. Dénesnek, nem tartja a szavát.

Az apa mögötti hátralék jelenleg 78 millió forint a 21 milliós kölcsön után.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018