eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
bicycle passes through pedestrian strips in city
Nyitókép: ambrozinio/Getty Images

Hülyének néz a hivatal egy 77 éves sofőrt, elvették a jogosítványát

Bevonta egy 77 éves férfi vezetői engedélyét a kaliforniai gépjárműhivatal (DMV), méghozzá arra hivatkozva, hogy nem amerikai állampolgár – pedig több mint hét évtizede él az Egyesült Államokban, ahol hosszú ideig haditengerészként is szolgált.

Hosszú évtizedek után vezet hivatásos sofőrként, mégis elvették egy 77 éves férfi vezetői engedélyét az Egyesült Államokban. Azt állítják róla, nem is amerikai, pedig a haditengerészetnél is szolgált.

Miután elvették a vezetői engedélyét, David O’Connor több dokumentumot is benyújtott, amik azt bizonyítják, hogy amerikai állampolgár – igaz, Kanadában született, de amerikai szülők gyermekeként. „Azt mondták, eleve nem lett volna szabad jogosítványt szereznem, hiszen nem tudom bizonyítani, hogy amerikai állampolgár vagyok” – nyilatkozta a bizarr helyzetről írja a vezess.hu a News 5 alapján.

O’Connortól mosz azt várják, hogy kérvényezze az amerikai állampolgárságot, különben nem kaphatja vissza a jogosítványát, ám a folyamat éveket venne igénybe. „Valószínűleg meghalok, mire megkapnám” – mondta elkeseredve.

A 77 éves férfi megjegyezte, több kört is megpróbált futni különböző minisztériumoknál és hivatalokban az ügyben, de jobb esetben is csak üres ígéreteket kapott. A DMV például egy 2018-ban elfogadott, tennessee-i törvényre hivatkozott, aminek értelmében a nem amerikai állampolgároktól elvehetik a jogosítványukat.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×