INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

holttest

london

fagyasztó

Rendőrök és biztonságiak a Sony Music globális zeneműforgalmazó óriáscég londoni székházában, miután késes támadás történt az épületben 2018. november 2-án. A Scotland Yard bejelentése szerint két személy megsérült, de állapotuk nem életveszélyes. A rendőrségi közlemény hangsúlyozza, hogy nem terrorcselekmény történt.

Újabb információk a Londonban holtan talált magyar nőről

Infostart

Magyar nő holttestére bukkantak egy londoni lakás fagyasztójában.

Még április 26-án tartott házkutatást a rendőrség a kelet-londoni Canning Town egyik lakásában, amelynek fagyasztójában két holttestet találtak. Az egyik nő személyazonossága hamar kiderült: a 38 éves Mihrican Mustafa eltűnését tavaly május 10-én jelentették. Kedden nyilvánosságra hozták a másik halott személyazonosságát is: a 34 éves Szűcs Henriettről a rendőrség közölte, hogy az évek óta bejelentett lakcím nélkül Nagy-Britanniában élő nő tudomásuk szerint 2016 nyarán beszélt utoljára telefonon egy magyar ismerősével, azóta nem volt hír róla.

Az eset kapcsán egy másik, közeli londoni kerület lapja új részletekkel szolgált az áldozatról. Az Ilford Recordernek a helyi, hajléktalanokat segítő szolgálat vezetője, Sonia Lynch azt mondta: a magyar nő 2015 márciusáig vette igénybe a szolgáltatásaikat. A lap abban az időszakban beszélt is Szűcs Henriettel, aki azt mondta nekik, hogy egy jobb élet reményében érkezett az Egyesült Királyságba, ám érkezése után néhány héttel Észak-Londonban kirabolták, elvitték a telefonját, a pénzét, az útlevelét és a személyi iratait, amiket nem tudott pótolni.

Ezután a barátjával elköltöztek, de a kapcsolat véget ért és ő hajléktalan lett.

A karitatív szervezet menedzsere úgy emlékezett Szűcs Henriettre, mint

egy mosolygós nőre, aki a rossz körülményei ellenére is mindig vidám volt.

Sokat rajzolt, gyakran imádkozó, angyalszárnyú embereket - egy ilyen képet ajándékba is adott a hajléktalansegítő vezetőjének. A tragédia híre sokkolta őt és a kollégáit - mondta Sonia Lynch.

A magyar nő családját már értesítették arról, hogy azonosították a holttestet. Azt egyelőre nem közölték, hogyan haltak meg, de a Sky News szerint

a két áldozaton több sérülés is volt, ám a boncolás során nem sikerült megállapítani a halál okát, ezért további vizsgálatokat rendeltek el.

Simon Harding, a Scotland Yard emberölési ügyek és egyéb kiemelten súlyos bűncselekmények vizsgálatára szakosodott parancsnokságának nyomozó főfelügyelője azt mondta, ki kell deríteni, hogy valóban a 2016 nyarán történt beszélgetés volt-e az utolsó alkalom, amikor az áldozat kapcsolatba lépett valakivel. Harding közölte: éppen ezért kéri, hogy ha valaki ennél későbbi időpontban is hallott a magyar nőről, lépjen kapcsolatba az ügyet vizsgáló nyomozócsoporttal.

Nyitókép: MTI/AP/Alastair Grant
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018