eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Füst gomolyog egy kollégium égő épületéből Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23. Az égő házban a tűzoltók egy holttestet találtak.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Drámai videó a budapesti halálos kollégiumtűzről

Szerda este riasztották a főváros hivatásos tűzoltóit Budapest IX. kerületébe, a Markusovszky tér és a Ráday utca között lévő oktatási intézmény épületegyütteséhez. A tűzoltók kiérkezésekor a kollégiumi szárny második és harmadik emeltének ablakain lángok törtek ki, a tűzoltás vezetője így azonnal megemelte a riasztási fokozatot.

A tűzhöz összesen harminc gépjármű és száz tűzoltó érkezett ki, akik több mint két óra megfeszített munkával, tizenkét vízsugárral és három vízágyúval oltották el a lángokat.

A parancsnok egy külön kutató-mentő egységet is kijelölt, amelynek feladata az épület átvizsgálása és a lehetséges sérültek felkutatása volt.

Oltás közben az egységek egy elhunyt embert találtak a harmadik emeleti lépcsőházban.

A kollégium tájékoztatása szerint a tűzjelző megszólalására mintegy kilencven ember hagyta el az épületet. A hideg miatt a tűzoltás vezetője melegedőbuszokat kért a helyszínre, de a hír hallatán a környező tanintézmények is felajánlották segítségüket, így senkinek nem kellett az utcán töltenie az éjszakát. A hivatásos tűzoltók munkáját a rózsadombi önkéntesek támogatták.

Már a tűzoltás közben megkezdődött a tűzvizsgálati eljárás – a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakértők bevonásával vizsgálja a tűz keletkezésének okait.

A videót a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videostúdiójának fotóriportere, Dudás Tamás tűzoltó zászlós készítette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×