eur:
394.77
usd:
370.68
bux:
65478.26
2024. április 19. péntek Emma
Füst gomolyog egy kollégium égő épületéből Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23. Az égő házban a tűzoltók egy holttestet találtak.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Égő ház a IX. kerületben - egy halott

Kigyulladt egy háromszintes épület Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren szerdán, egy halottat találtak a tűzoltók. Húsz gépjárművel több mint hatvan tűzoltó vonult a helyszínre.

Több helyiség lángolt szerda este egy háromszintes épületben Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren. Húsz gépjárművel több mint hatvan fővárosi hivatásos tűzoltó vonult a helyszínre, a rajok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat - olvasható a katasztrófavédelem honlapján. A tűzoltás közben egy elhunyt embert találtak.

Kisdi Máté közben a távirati irodának elmondta: a környező épületeket ki kellett üríteni. A katasztrófavédelem melegedőbuszt kért a helyszínre.

A tűzoltók tizenöt vízsugárral estek neki a lángoknak.

Az épület egy oktatási intézmény és kollégium épülete. Az épületből kikísért emberek a melegedőbuszban várták a munkálatok végét.

Bácskai János kerületi polgármester késő este szintén a helyszínre sietett, és a Facebookon közölte, "egy társasházban" ütött ki a tűz, és Ámán András kerületi rendőrkapitánnyal is egyeztetve melegedőnek megnyittatta az önkormányzat épületét a Bakáts tér 14. szám alatt, illetve a közterület-felügyelet Ferenc körút 8. szám alatti irodáját is. A rászorulókat fogadta még a Patrona Hungariae Gimnázium is a Knézich utcában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×