INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

tűz

ix. kerület

halott

Füst gomolyog egy kollégium égő épületéből Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23. Az égő házban a tűzoltók egy holttestet találtak.

Égő ház a IX. kerületben - egy halott

Infostart / InfoRádió

Kigyulladt egy háromszintes épület Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren szerdán, egy halottat találtak a tűzoltók. Húsz gépjárművel több mint hatvan tűzoltó vonult a helyszínre.

Több helyiség lángolt szerda este egy háromszintes épületben Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren. Húsz gépjárművel több mint hatvan fővárosi hivatásos tűzoltó vonult a helyszínre, a rajok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat - olvasható a katasztrófavédelem honlapján. A tűzoltás közben egy elhunyt embert találtak.

Kisdi Máté közben a távirati irodának elmondta: a környező épületeket ki kellett üríteni. A katasztrófavédelem melegedőbuszt kért a helyszínre.

A tűzoltók tizenöt vízsugárral estek neki a lángoknak.

Az épület egy oktatási intézmény és kollégium épülete. Az épületből kikísért emberek a melegedőbuszban várták a munkálatok végét.

Bácskai János kerületi polgármester késő este szintén a helyszínre sietett, és a Facebookon közölte, "egy társasházban" ütött ki a tűz, és Ámán András kerületi rendőrkapitánnyal is egyeztetve melegedőnek megnyittatta az önkormányzat épületét a Bakáts tér 14. szám alatt, illetve a közterület-felügyelet Ferenc körút 8. szám alatti irodáját is. A rászorulókat fogadta még a Patrona Hungariae Gimnázium is a Knézich utcában.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018