eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
M. Richárd (k) a sajtónak nyilatkozik a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületénél 2017. augusztus 21-én. A bíróság elrendelte a házi őrizetét a férfinak, aki a gyanú szerint 2017. május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül autójával a Dózsa György úton halálos közúti balesetet okozott. Két ember életét vesztette, ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg, miután két gépjármű összeütközött és az egyik a közeli trolibuszmegállóba csapódott.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A Dózsa György úti gázoló hatalmas óvadék ellenében sem hagyhatja el otthonát

Hiába fizetett volna 7,5 millió forintot M. Richárd azért, hogy elhagyhassa az otthonát, a Fővárosi Törvényszék elutasította a Dózsa György úti halálos baleset egyik gyanúsítottjának és védőjének a keresetét. M. Richárd továbbra is házi őrizetben marad.

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság az ügyészi fellebbezést alaposnak találta, ennek megfelelően az elsőfokú bíróság végzését megváltoztatta, egyúttal az óvadék megállapítására és enyhébb szabályok szerinti bűnügyi felügyeletre irányuló védői indítványt elutasította – közölte a 24.hu megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a védői indítvány alapján óvadékot állapított meg, amelynek összegét 7,5 millió forintban határozta meg azzal, hogy ha a gyanúsított az óvadék összegét leteszi, úgy enyhébb szabályok szerinti bűnügyi felügyelet lép életbe. Eszerint a bíróság a gyanúsított mozgását Budapest és Pest megye együttes közigazgatási területére terjeszti ki azzal, hogy a nyomkövető technikai eszközt a terheltnek továbbra is viselnie kell.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a végzés ellen a szigorúbb szabályok szerinti bűnügyi felügyelet, vagyis az egy konkrét ingatlanra vonatkozó eltávozási tilalom fenntartása érdekében fellebbezett. Az enyhébb magatartási szabályok előírásával a másodfokú bíróság sem értett egyet, ezért nem enyhített az M. Richárddal szembeni kényszerintézkedésen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×