eur:
393.85
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Friss fejlemény a Dózsa György úti gázoló ügyében

Friss fejlemény a Dózsa György úti gázoló ügyében

Házi őrizetben marad M. Richárd, hiába fellebbezett.

A Budai Központi Kerületi Bíróság szeptember 18-án három hónappal meghosszabbította M. Richárd házi őrizetét és elrendelte a mozgásának nyomkövetővel történő ellenőrzését. A Fővárosi Törvényszék október 11-én meghozott másodfokú végzésével helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.

Az ügyészség indítványozta a gyanúsított házi őrizetének meghosszabbítását, valamint mozgása nyomkövető technikai eszközzel történő ellenőrzésének elrendelését. A bíróság megalapozottnak találta az ügyészi indítványt. Az elsőfokú határozat ellen M. Richárd gyanúsított védői jelentettek be fellebbezést, amelyben a házi őrizet megszüntetését, illetve másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés, lakhelyelhagyási tilalom elrendelését kérték.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy az elsőfokú döntés indokai helytállóak. Az M. Richárddal szemben alkalmazott kényszerintézkedés oka változatlan. A gyanúsított közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt követte el azt az újabb cselekményt, amely bizonyítottság esetén halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklás vétségének a megállapítására lehet alkalmas. M. Richárd a Dózsa György úti balesetet követően is vezetett. Erre figyelemmel feltehető, hogy a gyanúsított a mozgását szigorúan korlátozó kényszerintézkedés nélkül a jövőben is elkövetne szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt. Ezért a házi őrizetnél enyhébb korlátozás alkalmazása nem elegendő vele szemben. 

M. Richárdot azzal gyanúsítják, hogy  május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül, autójával a Dózsa György úton halálos közúti balesetet okozott, amelyben ketten meghaltak. A férfi őszintén megbánta tettét. A veszélyes kereszteződést pedig átépítik.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×