eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk
M. Richárd (k) távozik a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületéből 2017. augusztus 21-én. A bíróság elrendelte a házi őrizetét a férfinak, aki a gyanú szerint 2017. május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül autójával a Dózsa György úton halálos közúti balesetet okozott. Két ember életét vesztette, ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg, miután két gépjármű összeütközött és az egyik a közeli trolibuszmegállóba csapódott.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Többmilliós óvadékot várnak a Dózsa György úti gázolótól

Ha befizeti a 7,5 milliós óvadékot, nyomkövetővel a fővárosban és Pest megyében is mozoghatna M. Richárd. A döntés nem jogerős, a védő azt kérte, hogy mérsékeljék az óvadék összegét.

Enyhébb bűnügyi felügyeletet és 7,5 millió forintos óvadékot állapított meg a Dózsa György úti gázoló ügyében a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmény miatt indult büntetőügyben. Ha a végzés véglegessé válik, az óvadékot három hónapon belül lehet befizetni és ezt követően a gyanúsított Budapest és Pest megye közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatja el, lakó-, illetve tartózkodási helyét engedély nélkül nem változtathatja meg.

A bűnügyi felügyelet szabályainak betartását továbbra is a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőrizni.

A bíróság végzése szerint a férfi továbbra is megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015-ben Budapesten az Andrássy úton közúti veszélyeztetést követett el egy kerékpáros sérelmére, akit ezt követően még bántalmazott is.

Majd tavaly május 15-én szintén Budapesten, a Dózsa György úton a megengedettnél jóval gyorsabban haladva összeütközött egy szabálytalanul elé beforduló másik gépjárművel. Az egyik kocsi a közeli trolimegállóba csapódott. A baleset következtében ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek. A baleset előtt a férfi kábítószert fogyasztott, bár a törvényszék megjegyzése szerint "ez a vezetési képességére nem volt kihatással".

A gyanúsított védője az óvadék összegének 5 millió forintra csökkentését és enyhébb bűnügyi felügyeleti szabályokat kért. A végzés kiemelte, hogy a gyanúsított csaknem 14 hónapja van viszonylagosan szigorú kényszerintézkedés hatálya alatt, és az utóbbi hónapokban nem szegte meg a szabályokat, ugyanakkor a nyomozás elhúzódik az elvégzendő számtalan és kiterjedt nyomozati feladat miatt.

Ezekre tekintettel a bíróság álláspontja szerint "egy, a vállaltnál magasabb összegű, a gyanúsított személyi és vagyoni helyzetével arányos mértékű óvadék alkalmazása esetén a magatartási szabályok enyhíthetőek".

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×