eur:
404.57
usd:
374.19
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Nézze meg a fővárosi állatkert új gorilláját!

Új gorilla érkezett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe: Nyaundát csütörtökön mutatják be a közönségnek. Az intézmény szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: a gorillák megnagyobbított férőhelyén eddig négy nyugati síkvidéki gorilla volt, Nyaunda érkezésével Golónak, a vezérhímnek már egész háreme lehet.

Hollandiából került a budapesti állatkertbe Nyaunda, a nyugati síkvidéki gorilla: az emberszabású négy másik fajtársával, Golóval, Ebobóval, Liesellel és Iringával él majd együtt - tájékoztatta az InfoRádiót az intézmény szóvivője.

Nyaunda péntek éjjel érkezett meg Budapestre, az állatkert munkatársai pedig már megkezdték a gorillák összeszoktatását: egymás mellé kerültek, látják, hallják egymást, de még nem érintkezhetnek. Nyaunda később majd a csapat vezérével, Golóval és a többiekkel is találkozhat - tette hozzá Hanga Zoltán.

Az állatkert emberszabású majmai áprilisban vehették birtokba új, az addiginál nagyobb kifutójukat, így Golo egész háremet tarthat, míg korábban csak egyetlen tenyészpárnak volt hely - magyarázta a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Az emberszabásúaknál, így a gorillánál is az a jellemző, hogy az ellés alkalmával egy kölyköt hoznak világra, az ikerszülés nagyon ritka. A kölykök kettő-négyéves korukig szopnak, és csak hétévesen válnak ivaréretté - tette hozzá Hanga Zoltán.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×