eur:
389.75
usd:
362.79
bux:
68137.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Két fiatalkorú "takarította" el az ózdi kettős gyilkosság nyomait

Két fiatal lány segített az ózdi kettős gyilkosság nyomainak eltűntetésében. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: bűnpártolás miatt hallgatták ki a fiatalokat, akik tettüket bevallották, és szabadlábon védekezhetnek. Egy ózdi férfi még a múlt héten megölt egy 53 éves férfit, akinek hárommillió forinttal tartozott. A tettes megölte a férfi 9 éves kislányát is.

A terhükre rótt cselekményt a két lány elismerte, jelenleg bűnpártolással vádolják őket - közölte Egyedné Novodonszki Éva, aki hozzátette: a gyanú szerint a fiatalok a nyomok eltüntetésében való közreműködéssel törekedtek a "büntetőeljárás sikerének meghiúsítására".

A bűnpártolás akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Az ózdi kettős gyilkosság gyanúsítottját - egy 23 éves helyi férfit - vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba. Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

A nyomozás során kiderült, hogy a 23 éves fiatalember nagyobb összeggel tartozott egy 53 éves férfinek. A gyanúsított nem akarta kiegyenlíteni a tartozását, ezért a hitelezőjét múlt hét szerdán egy ózdi telephelyre csalta, ahol végzett vele, majd a férfi 9 éves kislányával is.

A fiatalember előre készült a bűncselekmény elkövetésére, ennek jele az is, hogy a helyszínen eldugott fegyverrel követte el a gyilkosságot. A fegyvert és használatának körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×