eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Előzetesben a heroincsempészéssel vádolt magyarok

Előzetes letartóztatásba helyezték a Híosz szigetén heroincsempészés gyanúja miatt elfogott három magyar turistát - erről a görög vizsgálóbíró döntött a szerdai meghallgatáson. A két férfi továbbra is Híoszon marad, a csoport női tagját Athénba szállítják, mert a szigeten nem áll rendelkezésre megfelelő hely a fogva tartására.

Kaizinger Tibor athéni konzul nem cáfolta, de nem is erősítette meg azt az értesülést, hogy az egyik elfogott férfi több évtizede az igazságszolgáltatásban dolgozik.

A meghallgatáson jelen volt a kirendelt görög ügyvéd és a hivatalos tolmács, így nyelvi problémák miatt nem érhette hátrány a magyar állampolgárokat - mondta a konzul, aki a turisták érveiről nem tudott nyilatkozni. A konzulátus nem képviseltette magát a meghallgatáson, de a kirendelt ügyvéddel felvette a kapcsolatot.

Korábbi közlések szerint a magyarok azt állítják: nem tudják, hogyan kerülhetett autójukba a kábítószer. A gépkocsi utazásuk során többször maradt felügyelet nélkül, Törökországban hosszabb időt töltött egy szervizben.

A görögországi szigeten múlt szombaton vették őrizetbe a három, Törökországból érkező, magyar állampolgárt, mert lakóautójukban 40,8 kilogramm heroint találtak.

A fogva tartás körülményeire a most előzetes letartóztatásba helyezett turisták eddig nem panaszkodtak. A görögországi börtönökben a körülmények általában megfelelőek, kielégítőek - közölte a konzul.

A felnőttekkel együtt utazott egy 11 éves kislány is, az egyik fogva tartott unokája, akit bírósági meghallgatása után a görög hatóságok szerdán átadtak az időközben Athénba érkezett édesapjának. Az athéni magyar külképviselet segítségképpen szállást biztosított számukra. Hazatérésükről szabadon dönthetnek, ennek időpontjáról a konzul nem kívánt nyilatkozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×