eur:
389.5
usd:
363.05
bux:
68240.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bolhacsípést diagnosztizáltak, meghalt agyhártyagyulladásban - képekkel

Pert indít a Heim Pál Gyermekkórház ellen egy család, mert elvesztették gyermeküket. A gyereket magas lázzal és piros kiütésekkel vitték a kórházba, ahol az ügyeletes orvos azt mondta, csak bolhacsípésről van szó, ám a gyermek másnap meghalt. A család szerint az orvos nem vizsgálta meg elég alaposan a gyereket. A kórház szerdára ígért tájékoztatást.

Beperelte a Heim Pál Gyermekkórházat és kártérítést követel egy család, mert meghalt a gyermekük - mondta el az InfoRádiónak Ábrahám László, a család jogi képviselője.

A gyermek belázasodott, 40 fok feletti lázzal háziorvoshoz vitték Örkényben, aki kúpot adott neki, majd a piros, csípésnek látszó pattanások miatt beutalta a Heim Pál Gyermekkórházba, ugyanis úgy vélte, az ő lehetőségeit meghaladja a gyógyítása - közölte az ügyvéd.

A kórházban az ügyeletes orvos vizsgálta meg a gyermeket, és azt mondta, bolhacsípések vannak rajta. A doktornő egy fájdalomcsillapító szirupot és hideg vizes kúrát javasolt, és hazaküldte a gyermeket. Ábrahám László szerint ez nem fogadható el, hiszen a háziorvos éppen azért küldte be a kórházba, mert az ő lehetőségeit meghaladja a kezelés.

A gyermek láza nem ment le, másnap hajnalban pedig meghalt. Ábrahám László elmondta: a halál valódi oka agyhártyagyulladás volt, aminek a jelei már látszottak a gyermeken.

A jogi képviselő hangsúlyozta: a szülők úgy vélik, hogy a kórházban a gyermeket ellátó orvos nem az egészségügyi törvényben előírt elvárható legnagyobb gondossággal járt el, hiszen nem lett volna szabad hazaküldenie a családot ezzel a kezelési javaslattal.

A gyermekről készült képeket megtekintő orvosszakértő szerint már előző este látni kellett volna az agyhártyagyulladás jeleit, és megfelelő gyógykezelést kellett volna kapnia - fejtette ki.

A BRFK életvédelmi osztályán közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a rendkívüli halál tényét, igazságügyi orvosszakértő kirendelésével. Az ügyvéd elmondta: ebből büntetőeljárás lehet, és ha bebizonyosodik, hogy az orvos a foglalkozása szabályait megsértette, akkor a foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt fog felelni.

A család a kártérítési igényt már jelezte a kórház felé - tette hozzá.

Az InfoRádió megkereste az ügyben a Heim Pál Gyermekkórházat, ahol az igazgató távolléte miatt szerdára ígértek tájékoztatást.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×