eur:
394.32
usd:
355.85
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

A hetesgyilkosság egyetlen szemtanúja egy kétéves kislány

Egy kétéves kislány az egyetlen életben maradt szemtanúja annak az észak-németországi gyilkosságnak, amelyben hét ázsiait öltek meg egy kínai étteremben.

A Hamburgtól délre lévő Sittensen városkában vasárnap lőttek le hét embert a Lin Jue étteremben.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, az éttermet birtokló házaspár, valamint négy alkalmazottjuk már halott volt, valamennyiüket fejbe lőtték.

A hetedik áldozat szintén az étterem alkalmazottja volt, őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba, de hétfő este ő is meghalt.

A rendőrség egyelőre tanácstalan, bár elmondásuk szerint több szálon is nyomoznak.

Most már nem kínaiként, hanem ázsiaiként írják le az áldozatokat, miután a kínai nagykövetség közölte: a meggyilkoltak egyike sem kínai állampolgár.

A rendőrség kedden nyilvánosságra hozta, hogy az egyetlen életben maradt szemtanú a tulajdonosok kétéves lánya, akit jelenleg pszichiátriai kezelésben részesítenek Hamburgban.

Arról nincs hír, hogy kihallgatták-e, mindenesetre a német törvények szerint az általa elmondottakat nem lehet bizonyítékként felhasználni, mert túl fiatal.

A hatóság azt gyanítja, hogy az öldöklésért a kínai maffia a felelős, német bűnügyi szakértők szerint pedig az eset a triádok nyilvános kivégzési módszerét idézi.

A rendőrök eddig úgy tartották, hogy a szervezett bűnözésnek ez a fajtája eltűnt a kilencvenes évek második felében, miután kiszorították a kelet-európai maffia módszerei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×