eur:
394.67
usd:
355.37
bux:
72401.82
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Több mint 6 kilós Szuper Tonio, az újszülött

Nem mindennapi csecsemő született Mexikóban: a kis Antonio Vasconcelos 6,6 kilogrammal jött a világra, ami a szokásos érték körülbelül kétszerese.

A máris Szuper Toniónak becézett kisfiú a cancuni Jesus Kumate Rodriguez kórházban született császármetszéssel, és ritka fizikai adottságaival csodálatot keltett a kórházi dolgozók és látogatók között.

A csecsemő 56 centiméter magas, és a hírek szerint bámulatos mennyiségű tejet fogyaszt. Az orvosok nem találtak nála komoly rendellenességet, bár a jelek szerint a vércukorszintje magasabb a normálisnál.

A kisfiú szüleinek már az első gyermeke sem volt éppen csöppség megszületésének pillanatában: 5,2 kilogrammot nyomott.

Szuper Tonio figyelemre méltó méretei ellenére közel sem számít csúcstartónak. 2005 januárjában egy brazíliai csecsemő 7,6 kilóval jött világra, a Guiness Rekordok Könyve szerint pedig a legsúlyosabb csecsemő, aki egészséges anyától született, 10,2 kilót nyomott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×