eur:
394.67
usd:
355.37
bux:
72401.82
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

A testbe bújó paraziták sem számítanak a bátor férfinak

Az Amazonast tervezi végigúszni az a férfi, aki hasonlóképpen meghódította már a Jangcét, a Mississippit és a Dunát is. Martin Strelt negyvenöt fős csapat segíti majd a kaland során.

Az 52 éves szlovén férfit leginkább már csak "halembernek nevezik", hiszen eddig három óriási folyón ereszkedett le a forrástól a torkolatig.

Martin Strel most a világ leghosszabb folyóját, az 5.400 kilométer hosszú Amazonast tervezi hosszában végigúszni Perutól Brazíliáig.

A szlovén férfi bevallotta, hogy aggódik, de hozzátette: ha hagyná, hogy az érzés elhatalmasodjon rajta, sosem ugrana be a vízbe.

Rengeteg veszély

Az Amazonas nemcsak a leghosszabb, de talán a legveszélyesebb folyam is egyben: otthont ad sok krokodilfajnak, itt élnek a piráják, de Strel találkozhat mérges rájákkal, bikacápákkal és anakondákkal is.

Él még egy állat az Amazonas vizében, amelytől a helyiek még a pirájáknál is jobban tartanak.

A candirú, egy aprócska parazita harcsafaj, képes arra, hogy beússzon az intim testnyílásokon, majd a szervezetben véren és szöveteken éljen.

Strel azonban azt állítja, a candirútól nem tart: "Sosem pisilek közvetlenül a vízbe: egyenesen a búvárruhámba vizelek" - mondta.

Az úszó dolgát megnehezíthetik a hatalmas zúgók, a halálos örvények, de a folyón szökőár is kialakulhat.

Csaknem félszázan kísérik

Az úszó hetven nap alatt, naponta 85 kilométert haladva tervezi megtenni a távot.

A férfi szerint minden a tervek szerint megy majd, hiszen mindent aprólékosan előkészítettek.

Martin Strelt negyvenöt ember követi majd útja során: orvosok, edzők és fegyveresek, arra az esetre, ha esetleg támadás érné őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×