eur:
394.29
usd:
354.85
bux:
72146.64
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Drámai vallomás: "megöltem a családom négy tagját"

Megkezdődött annak a veterán angol katonának a pere, aki tavaly júliusban megölte négy rokonát. A férfi minden bizonnyal elmezavarban szenvedett a gyilkosságok elkövetésekor.

A 41 éves David Bradley harcolt az első Öböl-háborúban, szolgált Észak-Írországban és Boszniában. Tavaly július 8-án és 9-én öt óra alatt lelőtte az egyaránt 70 éves nagybátyját és nagynénjét - ők nevelték 16 éves kora óta -, valamint két unokatestvérét.

A korábban a tüzérségnél szolgáló férfi valamennyi rokonát közeli fejlövéssel ölte meg a Newcastle upon Tyne-ban lévő otthonukban.

A per hétfőn kezdődött a newcastle-i bíróságon. David Bradley elismerte a gyilkosságokat, de a felelősségét csak korlátozott mértékben, miután két pszichiáter is megerősítette, hogy beszámíthatatlan volt a bűncselekmény idején.

Az orvos szakértő elmondta: a férfi viselkedési és érzelmi gondokkal küzd, amelyek súlyosbodtak 1995-ös leszerelése óta, és a kannabiszfogyasztás is rontott a helyzeten.

A rendőrségi kihallgatás során David Bradley elmondta: elcsigázottnak érezte magát a gyilkosságok előtt, utána pedig lezuhanyzott, ruhát váltott, minden fegyverével bement a rendőrségre, és azt mondta: "Megöltem a családom négy tagját".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Varga Mihály a Portfolio-nak: marad a fiskális fegyelem, nincs lazítási terv

Varga Mihály a Portfolio-nak: marad a fiskális fegyelem, nincs lazítási terv

A hiány fokozatos csökkentésére tett erőfeszítésekről, a kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelhez jutási nehézségeiről, valamint a célzott gazdasági ösztönzőkről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter a Portfolio-nak adott interjújában. Elmondása szerint a kormány olyan programokat tervez, amelyek célzottan segítik a vállalkozásokat, miközben továbbra is komoly hangsúlyt fektetnek a költségvetési fegyelem betartására. A miniszter optimistán nyilatkozott az Európai Unióval folyó deficittárgyalásokról is, valamint arról, hogy a kormány dolgozik azon, hogy Magyarország minden felfüggesztett uniós forrást megszerezzen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×