eur:
388.45
usd:
360.75
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Givenchy ruha már nem, de a Walther PP még eladó

Több mint 467 ezer dollárért, mintegy 176 millió forintért adták el egy londoni árverésen Audrey Hepburn fekete Givenchy ruháját, amelyet az Álom luxuskivitelben című filmben viselt.

Ez az összeg a legnagyobb, amelyet filmben viselt ruháért valaha is adtak. Az abszolút rekorder 1,15 millió dollárral (mintegy 220 millió forinttal) Marilyn Monroe ruhája, amelyben a filmsztár Kennedy születésnapján énekelt.

Az aukción eladott műtárgyakat Dominique Lapierre francia író bocsátotta árverésre jótékonysági célból.

Sírnom kell - mondta Lapierre, amikor megvált a ruhadarabtól, amelyet Hubert de Givenchy divattervezőtől kapott.

A befolyt összegből az író - alapítványán keresztül - a világ leginkább nélkülöző gyermekeinek oktatását kívánja előmozdítani.

Amire még lehet licitálni

A Christie's több mint 250 filmes emléktárgyat bocsát eladásra, a többi között James Bond fegyvereinek gyűjteményét. A Dr. No című filmben Sean Connery által használt Walther PP-ért 25 ezer fontot (csaknem 9,5 millió forintot) kérnek.

Eladásra kínálják még Errol Flynn laposüvegét, valamint egy szerelmes levelet, amelyet Edith Piaf, a francia sanzonénekes írt.

A Csillagok Háborúja sorozat számos tárgya és kosztümje is kalapács alá kerül, a többi között C-3PO, a robot egyik kísérleti maszkja és Obi Wan Kenobi ruhája.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×