eur:
389.28
usd:
361.42
bux:
68433.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Õrült szülők: Gandalf és Arsenal

Mindegy, csak híres legyen - úgy tűnik ez az elv vezérel egyre több brit szülőt, amikor eldönti születendő gyermeke nevét. Így van már a szigetországban hat Gandalf, két Superman, 36 Arsenal (fiúk és lányok is), illetve 27 Tupac is. Az egy Harry Potterről nem is szólva.

A foci nem lankadó népszerűségének köszönhetően a 36 Arsenal mellé született három olyan kisfiú is, akiknek David lett a kereszt- és Beckham a második neve. 28 fiút pedig a focisztár idősebbik fiáról Brooklynnak kereszteltek el.

A Gazza nevet (Paul Gascoigne visszavonult focisztár beceneve után) 29-en kapták - derül ki a findmypast.com családtörténeti honlap felméréséből, amely az elmúlt 22 év születési anyakönyvi kivonatait tekintette át.

A golfőrültek sem maradtak le: 1191-en viselik ma Nagy-Britanniában a Tiger nevet. Vannak azonban, akik inkább a sportszer-márkákhoz vonzódnak. Így lett két Reebox és három Adidas.

Vonzóak azonban a filmsztárok nevei is. Keanu Reeves keresztnevét például 1120-an kapták meg eddig. Keirából 8716 van, és a legtöbben az elmúlt öt évben születtek, amikor Keira Knightly a reflektorfénybe került. Demi Moore már jóval régebb óta van a pályán, erről tanúskodik a 16,123 Demi is.

Népszerűek azonban a híres történetek főhősei is. Erről tanúskodik a hat Gandalf, az egyetlen Harry Potter és két Superman.

Szintén aratnak a zenei sztárok: Dr. Dre után 426 brit fiú kapta a Dre nevet, 27-et Tupac-ra, hetet Jay-Z-re, és hármat Snoop-ra kereszteltek. Kylie-ból 7261, Beyoncéből 265, Madonnából 288, Shakirából 2614, Britney-ből pedig 1611 van.

Bob Geldof lánya, Peaches (szó szerint "barackok") után 472 kislányt neveztek el, a mitologikus Dido nevet pedig 48-an kapták, persze nem Karthágó első királynője, hanem a nevét kölcsönvevő énekesnő után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×