eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lemondott a homoszexuális szexbotrányba keveredett lelkész

Lemondott posztjáról a 30 milliós tagsággal rendelkező amerikai Evangélikusok Nemzeti Szövetségének vezetője, miután azzal vádolták meg, hogy fizetett egy férfinek szexuális szolgáltatásért. Bár Ted Haggard tisztelendő tagadja a vádakat, úgy érzi, hogy amíg a botrány szele el nem ül, addig nem folytathatja lelkipásztori tevékenységét.

A lelkész ideiglenesen átadta 14 ezer fős Új Élet Egyházának irányítását is az ügy kivizsgálásnak idejére.

Ted Haggardot egy denveri rádió műsorában vádolta meg egy férfi, azt állítva, hogy a lelkész fizetett neki szexuális szolgálataiért, három éven keresztül havi rendszerességgel.

Mike Jones azt mondta: a melegházasságokról szóló közelgő állami népszavazások miatt szólalt meg.

Az késztette arra, hogy a nyilvánosság elé lépjen, hogy Ted Haggard a szavazás előtt többször is nyilvánosan elítélte az azonos neműek házasságát.

"Feldühített, hogy itt van valaki, aki a melegházasságok ellen prédikál, közben pedig a háttérben homoszexuális kapcsolata van" - mondta Mike Jones az AP hírügynökségnek.

A lelkész ugyanakkor tagadja a vádakat. "Soha nem volt meleg kapcsolatom senkivel. Kitartok a feleségem mellett, és hűséges vagyok hozzá" - hangsúlyozta egy televízió-interjúban Ted Haggard, az amerikai evangélikus vallási élet egyik legbefolyásosabb személyisége.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×