eur:
389.53
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A fiú, aki egy nap alatt négyszer menekült meg a haláltól

Egy brit fiú áramütést szenvedett, hat és fél métert zuhant, egy vonat levágta a lábát, és úgy tolták be a műtőbe, hogy lehet: nem jön ki onnan élve. A 16 éves fiú mégis szerencsésnek érzi magát: egyetlen nap alatt négyszer menekült meg a haláltól.

Ben Morris két barátjával focizott egy vasútállomás parkolójában, amikor a labdát véletlenül felrúgták az állomás épületének tetejére. Ben vállalkozott arra, hogy felmászik a labdáért. Ezzel kezdődött a tragikus eseménysorozat.

A fiú a tetőn beleakadt egy 25 ezer voltos elektromos vezetékbe. A hatalmas áramütés lelökte a tetőről, ahonnan 6 és fél métert esett, egyenesen a vasúti sínekre.

"Nem nagyon emlékszem a balesetre. Nem emlékszem az áramütésre, de arra igen, ahogy a sínekre estem és meg sem tudtam mozdulni. Hallottam, ahogy jön a vonat, és éreztem hogy vibrálnak a sínek, de nem tudtam mozdulni. Szerencsére minden, ami azután következett homályos, egészen addig, amíg a kórházban felébredtem" - idézte vissza Ben Morris az eseményeket.

A 185 kilométer per órás sebességgel elhaladó vonat levágta az egyik lábát. A fiúnak több bordája eltört, és súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Édesanyja szerint a közeli kórház műtőjében nézett szembe fia aznap negyedszer a halállal, amikor orvosok négy órán át küzdöttek az életéért, végül sikerrel.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×