eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Modern rendőrségi elrettentő eszközök: mérőszalag és mobiltelefon

A cheshire-i rendőrség különös ötlettel állt elő a megye ékszerkereskedőinek védelmére. Az egyre szaporodó rablások közepette arra kérik a boltosokat: lógassanak egy mérőszalagot az ajtó mellé, hogy az üzletet elhagyó rabló magasságát pontosan meg tudják állapítani, és próbálják a rablókat lefényképezni mobiltelefonjukkal.

Cheshire gazdagok lakta városaiban egyre gyakoribbak a bolti rablások. A rendőrség azonban úgy tűnik, nem veszi túlzottan komolyan a veszélyt.

Legutóbb arra kérte az ékszerbolt-tulajdonosokat, hogy mérőszalagot tegyenek az ajtófélfára. Az indoklás: ennek segítségével az eladók pontosan meg tudják nézni a rabló magasságát, amikor kimegy az ajtón.

Ehhez jön még az az ötlet, hogy kamerás mobiltelefont használva lehetőleg fényképezzék le a rablókat az üzlet dolgozói, és tartsanak tollat és jegyzetfüzetet a kassza mellett, hogy azonnal le tudják jegyezni a rabló személyleírását.

A boltosok meglehetősen cinikusan fogadták a javaslatokat, főleg miután a rendőrség nemrégiben egy olyan ékszerrablást sem tudott megakadályozni, amelyről előzetes bejelentést kapott.

A füles után ugyanis egyszerűen üres rendőrautókat parkoltak a bolt környékére, abban a reményben, hogy az majd elijeszti a rablókat. Nem így történt.

Az egyik helyi boltos szerint leginkább egy biztonsági kamera az, ami elkellene az üzletekben, de még a jegyzetfüzetet sem tartja teljesen értelmetlennek. Mérőszalagot azonban nincs az a bolttulajdonos, aki felszerelne az ajtó mellé - véli a boltos.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×