eur:
388.94
usd:
363.4
bux:
68124.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bíróság elé állították, mert eldobott egy banánhéjat

Egy brit város önkormányzata pert indított egy férfi ellen, mert az nem akarta kifizetni a rá kirótt büntetést. Andrew Shepherdet azért bírságolták meg, mert kocsija ablakán kidobott az utcára egy banánhéjat.

Braintree önkormányzata szerint egyik környezetvédelmi tisztviselőjük látta, amint Andrew Shepherd kocsijából a vezető kidob egy banánhéjat az úttestre. Azt azonban nem sikerült bizonyítaniuk, hogy az autót Andrew Shepherd vezette.

Az önkormányzatnak ez annak ellenére nem sikerült, hogy a 24 éves fiatalember újságíróknak korábban azt nyilatkozta: ő vezette az autót, amelynek szélvédőjére egy járókelő rádobott egy banánhéjat. Õ csak ezt szedte le, és dobta le az útra.

Annak ellenére, hogy a történet még egy országos napilapban is megjelent, az önkormányzatot képviselő ügyvédek ezt nem hozták fel bizonyítékként a tárgyaláson.

A szemetelésért kiszabott bírság összege 50 font, azaz 20 ezer forint volt. Jogi szakértők a perköltséget, amelyet az önkormányzatnak kell állnia, 1000 fontra, vagyis 393 ezer forintra becsülik.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×